PRVI MOŽ GEN-I OSTAL BREZ MANDATA

Brigadir Krkovič šokiral: Snežič mi je jasno nakazal, da bodo Goloba umaknili

Robert Golob je na dve uri trajajoči novinarski konferenci napadel politiko, ki Gen-I pušča brez vodstva, mandat na čelu Gen-I mu bo potekel 17. novembra.
Fotografija: FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
FOTO: Marko Feist

Prvi mož Gen-I Robert Golob, ki je ostal brez soglasja za nov mandat, je danes izpostavil dobro poslovanje družbe, ki omogoča razogljičenje Slovenije. Kot je dejal, je Gen-I skupaj z drugimi igralci pripravil načrt razogljičenja, ki predstavlja tudi poslovno priložnost, a ga je politika zavrnila. To je po njegovem razlog, da mora oditi.

Gen-I bo letos, kot je predsednik uprave družbe razkril na današnji novinarski konferenci, ustvaril tri milijarde evrov prihodkov, dobiček pa bodo početverili. »Dobiček je pomemben, ker z njim lahko financiraš svoje osnovno poslanstvo – poceni energija za vse odjemalce in razogljičenje Slovenije,« je dejal.

Politika zavrnila načrt nujnega razogljičenja Slovenije

Razogljičenje Slovenije je po Golobovih besedah nujno in je za poslovni svet celo poslovna priložnost, zato je Gen-I pripravil načrt, ki ga običajno pripravijo vlade. »In načrt je izvedljiv. Mi lahko do leta 2035 razogljičimo vso energetiko in tak scenarij smo pripravili,« je dejal in dodal, da je politika ta načrt zavrnila. »Dala je navodilo, da je treba glasovati proti. To je tragedija Slovenije.«

Po njegovem mnenju je to tudi razlog, da mora oditi s čela Gen-I in ne načrt neke tajne privatizacije, saj so o tem projektu bili obveščeni vsi. Do izteka mandata, 17. novembra, sedanja uprava družbe dela enako naprej, je zatrdil in poudaril, da je Gen-I preveliko, preveč mednarodno vpeto podjetje, da bi lahko ostalo brez uprave. Da je Gen-I teden dni pred iztekom mandata sedanje brez nove uprave, je po Golobovih besedah kriv SDH. »Do zadnjega so vlekli zadevo, da bodo lahko izpeljali blitz krieg,« je dejal.

Če družbenikom ne bo uspelo imenovati nove uprave, bo začasno imenovalo sodišče. Golob, kot pravi, ne sprejema, da je to legitimen načrt za tako pomembno podjetje, saj po njegovem vodi v uničenje družbe. »Družbeniki se morajo dogovoriti in poiskati rešitev za podjetje, ki je najustreznejša. Govoriti o planu B je dajati izgovor, da se ne naredi nič. Da bo sodišče namesto njih,« je dejal Golob.

Tone Krkovič je veljal za tesnega sodelavca Janeza Janše. FOTO: 24 ur
Tone Krkovič je veljal za tesnega sodelavca Janeza Janše. FOTO: 24 ur

Po njegovem gre za politično motivirane posege, ki jih zdaj seveda vsi zanikajo. »A lahko človek razume nekoga, ki, pijan od oblasti in moči, napove zamenjave, ko jih začne izvajati, pa ugotovi, da morda ni mislil resno ali da je odgovornost prevelika in se skrije?« se je odzval na besede ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, da so očitki o političnem kadrovanju iz trte izviti. Po njegovem je politika odgovorna in bi morala sprejeti odgovornost za svoja dejanja. »Naj imajo toliko poguma, če že pameti nimajo,« je dodal.

Krkovičeve besede nakazujejo vpletenost politike

Po Golobovem prepričanju želi nekdo oškodovati in uničiti Gen-I, vpletenost politike pa po njegovem dokazujejo tudi besede nekdanjega brigadirja, zdaj zaposlenega v Gen-I Toneta Krkoviča. Ta je namreč razkril, da je Rok Snežič ob začetku njegovega službovanja na Gen-I jasno nakazal, da bodo »Goloba umaknili« in da »se bodo na kosilu kmalu dobili s sekretarjem SDS Borutom Dolancem in se pogovorili o tem«.

»Politični sekretarji nimajo nobene zakonske ne korporativne pravice imenovati nikogar nikamor,« pa je v zvezi s Krkovičevim pričanjem dejal Golob.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas