PRESTOP

Brez teorij zarote: SD z novim poslancem

Matjaž Han je v poslanski skupini Socialnih demokratov pozdravil Milana Brgleza.
Fotografija: Milan Brglez bo odslej deloval v poslanski skupini SD. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Milan Brglez bo odslej deloval v poslanski skupini SD. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Potem ko je nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez danes sporočil, da izstopa iz poslanske skupine SMC, so ga v svoje vrste že sprejeli v SD. 

»Pozdravljam Milana Brgleza v poslanski skupini SD, katere član bo postal v teh dneh. Vesel sem, da smo prišli do spoznanja, da lahko skupaj naredimo več za vrednote socialne demokracije na Slovenskem in tako tudi za ljudi v naši državi,« je v današnji izjavi za javnost povedal poslanec SD Matjaž Han.

Brez političnega predznaka

Han je poudaril, da so z Brglezom hitro našli skupno vizijo. »Že med prejšnjim mandatom, ko je bil Brglez predsednik državnega zbora, smo velikokrat delili skupna stališča, iste vrednote in načela. Poudaril bi, da je ta prestop predvsem vsebinski, bistveno manj ima političnega predznaka. Tu ni teorije zarote, gre predvsem za to, da smo v poslanski skupini dobili izvrstnega poslanca, strokovnjaka, predvsem pa dobrega človeka, ki lahko veliko naredi za socialno demokracijo in državo nasploh. Tu ni nobenih političnih ozadij, gre za vsebino in spoznanje, da lahko skupaj naredimo več. Veselim se, da bo Brglez od naslednjega tedna že sedel v tej pisarni. Milan, hvala, da si se tako odločil,« je Han pozdravil novega poslanca v SD.

Čas je za združevanje

Brglez je uvodoma povedal, da je podal izstopno izjavo iz poslanske skupine SMC, ko bodo vsi postopki končani, pa bo prestopil v skupino SD. »To je plod tehtnega razmisleka in spoznanja, da lahko skupaj naredimo veliko dobrega, da delimo številne vrednote in stališča. Imam to socialno občutljivost in želim na tem področju kot poslanec storiti veliko,« pa je povedal Brglez.

Za konec se je še zahvalil skupini SMC in si zaželel konstruktivnega sodelovanja. »Čas je za združevanje, ne za ločevanja. Verjamem, da lahko skupaj naredimo več.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije