RAZREŠITEV

Bregantova udarila po Gantarju

Objavljeno 20. november 2020 22.45 | Posodobljeno 20. november 2020 22.54 | Piše: P. Pa.

Bo morala oditi zaradi sejnin?

Tina Bregant. FOTO: Blaž Samec 
Državna sekretarka Tina Bregant se bo, kot kaže, morala posloviti z mesta državne sekretarke na ministrstvu za zdravje. Da bo minister vladi predlagal njeno razrešitev, je bilo slišati že popoldne, zvečer pa je to na twitterju tudi potrdil, ko je zapisal, da so zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov v času epidemije še toliko pomembnejši.

Neuradno je bilo slišati, da je Gantar Bergantovi očital, da ni sklicala strokovne skupine, ki jo je ustanovil za pomoč pri preprečevanju širjenja koronavirusa, ona pa je na te očitke v Odmevih dejala, da je s skupino sodelovala vsakodnevno, da so bila poročila na mizi vsak dan, a brez sej in sejnin. »Če je to vzrok za slabo delo, pa naj bo.« Dejala je še, da se strinja, da sta zaupanje in sodelovanje ključna za dobro sodelovanje, a da je potrebna tudi transparentnost in da ni prepričana, da je bil minister pripravljen poslušati vse argumente.

Menjujejo se kot po tekočem traku


Bregantova je že tretja državna sekretarka, ki v času Gantarjevega ministrovanja zapušča ministrstvo. Najprej se je za to potezo odločil Andrej Možina, nato je vlada v začetku oktobra razrešila še Jernejo Farkaš Lainšček.

Neuradno je slišati, da naj bi Gantar za novega državnega sekretarja predlagal vidnega člana Desusa Uroša Prikla, ki se je omenjal tudi kot možni vodja urada za demografijo.
 
Deli s prijatelji