KADROVSKE SPREMEMBE

Gantar čivka: to sporoča Bregantovi

Minister za zdravje je predlagal razrešitev državne sekretarke.
Fotografija: Tomaž Gantar, minister za zdravstvo Republike Slovenije. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tomaž Gantar, minister za zdravstvo Republike Slovenije. FOTO: Uroš Hočevar

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Tina Bregant je za STA potrdila, da jo je minister za zdravje Tomaž Gantar dopoldne obvestil o tem, da bo vladi predlagal njeno razrešitev. Kot je dejala, ji razlogov za to ni navedel. Bregantova ni želela podrobno komentirati Gantarjeve odločitve. Dejala je le, da se je trudila delati dobro in za ljudi ter da razmere na ministrstvu niso lahke.

Gantar je novico komentiral kar na twitterju, kjer je zapisal: »Drži, predlagal sem razrešitev državne sekretarke Tine Bregant. Delamo v izrednih razmerah. Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni. Zahvaljujem se ji za njeno delo in ji želim srečo na nadaljnji karierni poti.«

Po poročanju novinarjev RTV naj bi bil razlog ta, da odkar je minister ustanovil posebno strokovno skupino, ki je Bregantova v vsem tem času ni sklicala niti enkrat. Razlog naj bi bile tudi njene izjave na novinarskih konferencah, ki naj bile neusklajene z ministrstvom in celo napačne. Kot tretji razlog pa so omenili preveliko povezanost s kabinetom predsednika vlade.  

Bregantova je že tretja državna sekretarka, ki v času Gantarjevega ministrovanja zapušča ministrstvo. Najprej se je za to potezo odločil Andrej Možina, nato je vlada v začetku oktobra razrešila še Jernejo Farkaš Lainšček.

Neuradno je slišati, da naj bi Gantar za novega državnega sekretarja predlagal vidnega člana DeSUS Uroša Prikla, ki se ga je omenjalo tudi kot možnega vodjo urada za demografijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije