NEURADNO

Bratuškova naj bi bila že dogovorjena za komisarski položaj

Objavljeno 30. avgust 2014 22.18 | Posodobljeno 30. avgust 2014 22.24 | Piše: Ma. F.

Danes se je oglasila predsednica NSi Ljudmila Novak, ki je dejala, da je Bratuškova očitno »znala izkoristiti položaj predsednice vlade in dobre odnose z Junckerjem«.

Predsednica vlade Alenka Bratušek, ki opravlja tekoče posle.

BRUSELJ – Alenka Bratušek naj bi bila že dogovorjena za komisarski položaj, so poročali v oddaji 24ur. Neuradno naj bi namreč predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker kljub Cerarjevemu nasprotovanju njeni samokandidaturi novemu slovenskemu mandatarju dal vedeti, da si v komisarski ekipi želi prav njo. Cerar naj bi tako popustil.

Po zanesljivih informacijah novinarjev 24ur naj bi Cerar Junckerja poklical v četrtek in mu sporočil, da nasprotuje samokandidaturi Bratuškove ter da podpira Tanjo Fajon in Karla Erjavca. O tem je bila obveščena tudi Bratuškova, ki je nemudoma navezala stik z Junckerjem.

Mamljiva plača

Predsednik evropske komisije naj bi že pred najmanj dvema mesecema Bratuškovi dal zagotovilo, da ima njegovo podporo. Dosegla je tudi, da je Juncker včeraj sam poklical Cerarja in mu pojasnil, zakaj si želi prav njo, in da jo namerava imenovati bodisi na podpredsedniško mesto ali pa v ugleden resor.

Služba komisarja je za številne politike zelo mamljiva, saj plača znaša prek 20.000 evrov mesečno, mandat pa traja pet let.

»Znala je izkoristiti položaj predsednice vlade«

Danes pa se je oglasila predsednica NSi Ljudmila Novak, ki je dejala, da je Bratuškova očitno »znala izkoristiti položaj predsednice vlade in dobre odnose z Junckerjem«. Dodala je še, da ni najbolj »higienično, da bo postala komisarka predsednica vlade, ki je povzročila politično krizo v Sloveniji«.

Deli s prijatelji