ZBIRANJE SREDSTEV

Bratje Irt niso pozabili prijateljev v nesreči

Maks, Sebastjan in Anej so se poškodovali v motokrosu. Danes bodo za njih zbirali cekine prijatelji in kolegi iz motokrosa.
Fotografija: Akcijo podpira tudi Tim Gajser. FOTO: DEJAN JAVORNIK
Odpri galerijo
Akcijo podpira tudi Tim Gajser. FOTO: DEJAN JAVORNIK

Tim Gajser je letos spisal novo poglavje v svoji krasni športni biografiji. Toda motokros ima tudi drugačne zgodbe, ko padci in poškodbe spremenijo življenje. A v tem športu je kljub surovi individualni logiki še precej kolegialnosti, in ta se bo danes še kako pokazala v Žireh. Ekipa Irt Brothers s prijatelji tudi letos organizira dobrodelni trening. Tokrat zbirajo sredstva za pomoč pri rehabilitaciji Maksa Mausserja, Aneja Dopliharja in Sebastjana Bahurja. Mausser velja za enega največjih mladih upov slovenskega motokrosa, a mu je letos nesreča pred začetkom sezone preprečila njegov debi na svetovnem prvenstvu motokrosa v kategoriji MX2. Maks je z veliko željo ter borbenostjo že odlično napredoval pri rehabilitaciji.

»Z njegovo voljo nam je lahko vsem zgled, kako se spoprijeti s težavami v težkih trenutkih,« poudari Peter Irt. Anej Doplihar, kandidat za slovensko reprezentanco 2016, je z ekipo APJ Racing osvajal sam vrh slovenskega motokrosa in se preizkusil celo v najbolj prestižnem tekmovanju MX2, za veliko nagrado Švice 2016. Žal pa je malo pozneje nesrečno padel na pokalnem tekmovanju Slovenije in si močno poškodoval hrbtenico. Po padcu je ostal paraplegik. Kljub vsem težavam je našel nov šport. Septembra se je udeležil prve tekme za svetovno prvenstvo v parakolesarstvu, kjer vadi pod taktirko trenerja Luke Koviča.


Anej ostaja v športu, zdaj je parakolesar. FOTO: DRAGO PERKO
Anej ostaja v športu, zdaj je parakolesar. FOTO: DRAGO PERKO
Sebastjan Bahur se je pred nesrečnim padcem udeležil tekme za italijansko prvenstvo Triveneto v Mantovi kot eden najbolj perspektivnih mladih voznikov v slovenskem motokrosu. Med drugimi vozniki je veljal za živahnega entuziasta vratolomnih skokov. Po padcu v Mantovi pa je žal ostal tetraplegik. »Trening bo danes v Žireh, prijavljenih je že več kot 50 voznikov in vsak bo prispeval 60 evrov v sklad za pomoč fantom. Trening bo potekal pod vodstvom štirih trenerjev, treh bratov Irt, Matevža, Jerneja in Petra, ter očeta Andreja. Prijavljene voznike bomo razdelili v štiri skupine, ki bodo celoten trening ostale skupaj. Menjale pa bodo trenerja. Skozi ves dan treninga je poudarek na tehniki vožnje ter varnosti voznikov. Smisel treninga je, da se vozniki naučijo voziti čim bolj varno in pravilno. Naučili pa jih bomo tudi kakšen trik, ki pride prav pri prehitevanju. Na trening poleg voznikov vabimo vse navdušence nad motokrosom, da s skupnimi močmi zberemo čim več sredstev za fante,« še dodajo bratje Irt. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije