KRANJ

Božiček razveselil najmlajše hokejiste (FOTO)

V Kranju vse več otrok trenira na ledu. Za darila so poskrbeli podporniki športa.
Fotografija: Božiček zna tudi drsati.
Odpri galerijo
Božiček zna tudi drsati.

Te dni se dobri možje z belo brado in rdečo opravo srečujejo tudi v Kranju, kjer bodo Božički v centru mesta že to soboto ob 11. uri pripravili vseslovenski tuba božič. A v gorenjski metropoli niso le glasbeniki, ampak tudi spretni drsalci. O tem so se prepričali najmlajši iz Hokejskega kluba Triglav Kranj, saj se jim je ta teden na treningu pridružil imeniten Božiček.

Iz naših virov smo izvedeli, da si je za vlogo dobrega moža drsalke nabrusil naš gorenjski dopisnik, kolega Boštjan Fon. Tako kot lani je tudi letos vlogo Božička na drsalkah odpeljal z odliko. To je bilo sicer pričakovano, saj se je Fon dolga leta s hokejsko palico v roki in rolerji na nogah podil za ploščkom!

Trener Edo Hafner
Trener Edo Hafner
Ker pa je letos prvič stal na drsalkah, mu je že v garderobi legendarni slovenski hokejist in trener Edo Hafner dal nekaj ključnih napotkov. Tako je Božiček na drsalkah naravnost blestel, ko se je podal na led, da bi odigral napete tekme. Ta večer je bilo na ledu veliko mladih hokejskih upov, ki so se pomerili proti staršem – med njimi je bilo opaziti precej nekdanjih igralcev kranjskega Triglava, saj gre na Gorenjskem hokejska tradicija v marsikateri družini iz roda v rod.

Tudi tokrat smo na kranjskem ledu videli hitrost, spretnost, izjemne podaje, celo nekajsekundno lastovko in preostale trike, ki jih je iz hokejske čelade potegnil Božiček na drsalkah. Otroci so bili naravnost navdušeni nad nagajivostjo in igrivostjo, s katero jih je debelo uro navduševal dobri mož v hokejski opremi!


Kot se spodobi, je malim hokejistkam in hokejistom Božiček prinesel uporabna darila, za katera so poskrbeli številni podporniki kranjskega hokeja. Teh je mnogo, kar ni nič čudnega, saj se v največjem gorenjskem mestu vsako leto veča tudi hokejski podmladek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije