SPREMEMBE NA VLADI

V ekipi Boštjana Poklukarja tudi znana svetlolaska. Razkrivamo, katera

Politične zaveze Boštjana Poklukarja so: boj s korupcijo, upravljanje migracij, depolitizacija policije, profesionalizacija in modernizacija policije, napoveduje pa tudi dve resoluciji.
Fotografija: Boštjan Poklukar je prisegel kot novi minister za notranje zadeve. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Boštjan Poklukar je prisegel kot novi minister za notranje zadeve. FOTO: Voranc Vogel, Delo

»Najprej bi se želel zahvaliti ministrici Sanji Ajanović Hovnik, ki je v funkciji ministrice za notranje zadeve opravila res veliko delo v teh dveh mesecih. Dejansko prevzemam ministrstvo v dobri kondiciji,« je dejal minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Navdušen je, kako je vodila hkrati dve ministrstvi, zato je dejal: »Poleg tega je ministrica ženska in tukaj se pozna tudi malo ženske roke, da se več zmore kot mi moški kolegi, ki včasih za kakšno stvar malo pojamramo. Tudi ob tej priliki se vam, ministrica, zahvaljujem.«

Tina Heferle, nekdaj LMŠ, bo postala državna sekretarka na MNZ. FOTO: Matija Sušnik
Tina Heferle, nekdaj LMŠ, bo postala državna sekretarka na MNZ. FOTO: Matija Sušnik

Poklukar je že vodil ministrstvo za notranje zadeve in je dejal, da to, kar se je zadnji dve leti dogajalo s policijo, ni najbolj slavni del slovenske policije. »Moje politične zaveze ste slišali že v državnem zboru: boj s korupcijo, upravljanje migracij, depolitizacija policije, profesionalizacija in modernizacija policije. Čaka nas obsežen zakonodajni postopek noveliranja zakona o organiziranosti in delu policije kot zakona o nalogah in pooblastilih policije, dve resoluciji, ki ju je treba pripraviti.«  

Ponudil je roko nevladnim organizacijam, da podajo predloge glede migracijske strategije, njegova vrata so odprta tudi obema policijskima sindikatoma. »Verjamem, da je karierni sistem tisto, kar nam bo tokrat uspelo narediti,« je dejal. 

Poklukar je vladi predlagal, da za državno sekretarko imenuje Tino Heferle, preostalo ekipo pa bo predstavil v prihodnjih dneh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije