OKOLI JEZERA

Bosi prepešačili šest kilometrov

Prvič so organizirali pohod okoli Blejskega jezera. Bosonogo druženje bo postalo tradicionalno.
Fotografija: Krenili so.
Odpri galerijo
Krenili so.

Društvo Dogodek Kamnik, sekcija Bosonogi, ki jo vodi Pavel Žvelc, je v soboto organiziralo prvi Pohod bosonogih okoli Blejskega jezera. Premagati so morali šest kilometrov dolgo pot. Udeležilo se ga je 56 navdušencev iz dvanajstih občin. Zbor in cilj sta bila pred Festivalno dvorano na Bledu, od koder je bil prelep razgled na Blejski otok, župnijsko cerkev sv. Martina in na blejski grad.
78-letni Ivan Mušič je bil z bosonogimi iz Gozda konec avgusta na pohodu na Čatežu ob Savi.
78-letni Ivan Mušič je bil z bosonogimi iz Gozda konec avgusta na pohodu na Čatežu ob Savi.

Med pohodniki sta bila tudi harmonikar Ivan Hribar iz Praproč in Lado Osolnik, planšar izpod Kamniških planin, videli pa smo tudi slovensko zastavo in zastavo Občine Kamnik. Za Bled so se odločili, ker je prav ta kraj zibelka bosonoge hoje, njen oče pa je bil Arnold Rikli. Znal je ceniti bosonogo hojo iz zdravilnih in terapevtskih razlogov in ne samo zaradi pomanjkanja materialnih dobrin in s tem tudi čevljev! Stik noge z zemljo ima terapevtski učinek na celo telo. Naredimo si uslugo, ker si izboljšamo moč v nogah, krepimo kosti, izboljšamo držo hrbtenice, pospešimo pretok krvi v telesu, omogočamo boljše ravnotežje, s tem ko absorbiramo zemljino subtilno energijo, stimuliramo refleksne cone, skratka izboljšamo celoten imunski sistem.

Blejski župan Janez Fajfar je vsem pohodnikom izrekel dobrodošlico in jim zaželel, da bi v prijateljski družbi na poti uživali in se vrnili brez poškodb. V imenu vseh udeležencev se je županu zahvalil glavni organizator pohoda Pavle Žvelc. Irena Žvelc iz Društva Dogodek pa je povedala: »Naše korenine segajo šestnajst let nazaj, ko je bil organiziran prvi pohod bosonogih na Šenturško goro, pred šestimi leti smo skupaj bosi začeli osvajati hrib Vovar z 940 metri nadmorske višine.«


Tokratna najmlajša udeleženka je bila 28-letna Ana Potočnik iz Kranja, najstarejša je bila 78-letna Marinka Repnik iz Šenčurja, najstarejši pa 85-letni Vilijem Dolenc z Vira pri Domžalah. Nad organizacijo in druženjem so bili navdušeni tudi 81-letni Janez Grilc iz Šenčurja, Ivan Mušič iz Lahovč in Ivan Hribar, Mejačev iz Praproč. Sklenili so, da se prihodnje leto spet snidejo na Bledu drugo soboto v septembru, prej pa bodo organizirali sedmi pohod na Vovar. 
Ana Potočnik je bila najmlajša.
Ana Potočnik je bila najmlajša.

Jože Sodnik je pohvalil organizatorje.
Jože Sodnik je pohvalil organizatorje.

Blejske kremšnite seveda niso manjkale.
Blejske kremšnite seveda niso manjkale.

Iz Kamnika jih je pripeljal Meteor.
Iz Kamnika jih je pripeljal Meteor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije