PO IZTEKU MANDATA

Borut Pahor bi se rad vrnil v SD, a nekateri so se burno odzvali

Vsem ideja o njegovi ponovni aktivaciji ni všeč. Kaj pa pravi predsednica stranke Tanja Fajon?
Fotografija: Borut Pahor. FOTO: Lisi Niesner, Reuters
Odpri galerijo
Borut Pahor. FOTO: Lisi Niesner, Reuters

Odhajajoči predsednik republike Borut Pahor je konec preteklega tedna v intervjuju za Siol dejal, da se želi po koncu predsedniškega mandata pogovoriti z vodstvom stranke Socialnih demokratov (SD) o ponovni aktivaciji članstva. »Morda bo kdo v stranki menil, da jim bom s tem, ko se bom znova aktiviral, povzročal težave. Tega ne želim. Če pa bodo menili, da je v redu, če bom član, čeprav se ne mislim zelo aktivirati in biti politični aktivist, potem pa tudi v redu,« je dejal Pahor o morebitni vrnitvi v stranko, ki jo je vodil 15 let.

Pahor je s to izjavo med članstvom sprožil mešane odzive, poroča Delo.si. V Socialnih demokratih so ga namreč v zadnjih dveh letih večkrat okrcali, da je Janezu Janši pustil teptati demokratične vrednote. Predsednik strankinega podmladka Luka Goršek je v zapisu na twitterju napovedi namenil ostre besede ter Pahorjevo predsednikovanje označil za »dva mandata popolne ignorance socialdemokratskih vrednot«. 

Podpredsednica vlade in predsednica SD Tanja Fajon je nato ta teden novinarjem dejala, da razume nekatere burne odzive članstva ob napovedi Boruta Pahorja. Aktualnega predsednika, ki se mu bo konec leta iztekel drugi mandat na čelu države, je povabila na pogovor, na katerem želi ugotoviti, ali se želi Pahor tudi resnično vrniti v vrste SD ter v kakšni meri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije