PROPADLI PROJEKT

Bojan Požar: Pečečnik mi je odkrito grozil

Objavljeno 15. oktober 2015 18.30 | Posodobljeno 15. oktober 2015 18.39 | Piše: Mo. S.

»Projekt Delo Revije je propadel izključno zaradi Joca Pečečnika,« je zapisal Požar.

Bojan Požar.

LJUBLJANA – Potem ko je v sredo dokončno postalo jasno, da z velikim projektom, ki ga je načrtoval Bojan Požarimage, ne bo nič, je ta zdaj komentiral dogajanje zadnjih dni in tednov.

»Projekt Delo Revije je propadel izključno zaradi Joca Pečečnika, ker je tik pred izidom revij, po petih mesecih priprav, pogajanj z Novo kreditno banko Maribor in samo nekaj ur po podpisu pogodbe umaknil sofinanciranje projekta, čeprav je to bila njegova obveznost tudi na podlagi družbene pogodbe o ustanovitvi družbe Pincip Media, izdajatelja revij,« pravi Požar, ki mu ni jasno, zakaj se je Pečečnik tako odločil.

Ugiba, da je to morda načrtoval že od samega začetka, ko se je sam ponudil za partnerja, odločitev pa je najavil po tistem, ko je Požar kot direktor družbe zavrnil njegovo prošnjo po zaposlitvi »neke meni neznane novinarke, kar je predlagala njegova sestrična, ko nisem sprejel njegovega predloga, da bi kot svetovalca za strukturo revij 'prepoznal' njegovega sina, ki nima niti ene sekunde medijskih izkušenj, in predvsem po tem, ko sem zavrnil podpis najemne pogodbe s podjetjem njegove žene, Mašonta, d. o. o., na podlagi katere bi družba Princip Media z najemnino 12 tisoč evrov mesečno plačevala lizing za odkup prostorov Marushe Pečečnik v znani poslovni stavbi Rotonda na Dunajski cesti«.

»Debelo je lagal«

Požar pravi, da je Pečečnik spoznal, da takih stvari pri njem pač ne more doseči, nato pa se je povsem spremenil. »Poslovni načrt, ki ga je do takrat hvalil, je čez noč postal zanič, jaz pa 'preveč samovšečen in samotarski' za vodenje. Do takrat me je hvalil, tudi javno. Ker nisem hotel popustiti, se je – po številnih elektronskih sporočilih, kjer mi je med drugim odkrito grozil, češ, citiram, 'naj se z njim ne zajebavam po medijih, ker ima novinarje, ki jih suportira (beri: plačuje)' – odločil, da bo projektu škodoval celo javno. To je storil z znanim pismom medijem prejšnjo sredo.«

Bojan Požar bo Joca Pečečnika verjetno ovadil zaradi suma poslovne goljufije in ga tudi odškodninsko tožil.

Bojan Požar nadaljuje, da je projekt kljub vsemu hotel rešiti in omenjenega pisma ni komentiral – do danes, ko pravi, da je Pečečnik v pismu debelo lagal. »Še zlasti o tem, kako naj bi se dogovorili glede vodenja projekta in okoli vložkov. Naj poudarim, da Pečečnik nikoli ni bil predviden za vodenje spletnih portalov revij in doslej v ta projekt ni vložil niti enega centa. Razen svojega deleža ustanovitvenega kapital, to je 10 tisoč evrov. Ko je bilo treba plačati 50-odstotni avans za pohištvo, sem plačal jaz iz lastnega žepa.« Besede, da mu mora Požar povrniti njegov vložek, sicer bo projekt v celoti prevzel on, so tako po besedah Požarja čiste 'nebuloze'. »Namesto svojega vložka, ki ga nikoli ni dal, je začel ponujati izsiljevalski kredit za dobo enega leta, s kopico dodatnih pogojev, kar sem seveda zvrnil. Izsiljevati se pa ne spustim, ta medijskih projekt ni Mura, niti Konstruktor, Steklarska Nova ali Hokejski klub Olimpija, kjer je Pečečnik poskušal podobno kot pri meni in mojih sodelavcih. No, povsod se je uštel, vse mu je propadlo, ker očitno blefira že od vsega začetka,« piše Požar.

»Žal mi šele danes cela vrsta znanih slovenskih poslovnežev dopoveduje, tudi najinih dobrih znancev, da s Pečečnikom ne smeš v posel, ker je tak način poslovanja njegov modus operandi. Verjetno sem bil res naiven,« je sklenil in dodal, da je agonijo presekala odločitev NKBM Leasing, d. o. o., o prenehanju pogodbe.

Deli s prijatelji