CENE

Bodo slovenski hoteli in kompleksi letos žepu prijaznejši?

Največ je povpraševanja po individualnih namestitvah, cene pa sodeč po odgovorih, ne bodo nižje kot pred korona epidemijo.
Fotografija: Notranjost apartmaja v hiškah Prekmurske vasi Ajda v Termah 3000. FOTO: Simon Koležnik, Delo
Odpri galerijo
Notranjost apartmaja v hiškah Prekmurske vasi Ajda v Termah 3000. FOTO: Simon Koležnik, Delo

Slovenska država, Slovenska turistična organizacija, slovenske destinacije in vsi iz turizma pozivajo Slovenke in Slovence, naj letošnje poletje preživijo v domovini. Naj jo spoznajo do podrobneje in jo odkrivajo po dolgem in počez. 

Pisali smo že, za koliko denarja se lahko štiričlanska družina odpravi na osemdnevno potepanje po Sloveniji  – v neodkrite in manj popularne slovenske bisere –, zdaj pa smo pogledali še nekaj možnosti v priljubljenih slovenskih letoviščih. So cene v tej sezoni kaj spustili? Pravzaprav ne. Ostajajo na enaki ravni kot doslej, s tem da vsi trdijo, da bodo gostu ponudili za enak denar več kot sicer. 

Čatež je znižal ceno za dodatne penzionske obroke

Skupina Terme Čatež s svojimi kapacitetami v Čatežu (apartmaji, mobilne hiške, kampiranje s šotori, avtodomi) ter Žusterni in Residence Marini v Portorožu na slovenski obali so že skoraj v popolnosti odprli svoja vrata. V prvem delu poletja stavijo na slovenske goste. »Prihaja glavna turistična sezona, ljudje so željni spremembe lokacije, zato z veseljem pričakujemo najprej domače, slovenske goste. Kasneje pa se v Termah Čatež nadejamo čim prej tudi odprtja vsaj bližnjih, sosednjih mej, saj so gosti Term Čatež v poletnih mesecih predvsem tujci,« nam je pojasnila Nevenka Petan iz Term Čatež.  Poletna Termalna Riviera je že odprta, Zimska ter Savna park pa ne. Doda, da pozdravljajo uvedbo turističnih bonov, ker lahko na ta način spodbudimo
Indijanska vas v Termah Čatež. FOTO: Janoš Zore
Indijanska vas v Termah Čatež. FOTO: Janoš Zore
slovenske goste, da raziskujejo Slovenijo. Niso sicer povedali, a je razvidno iz njihovih odgovorov, cen niso znižali. Pripravili so posebne pakete, ki so prilagojeni vrednostnim bonom, pri tem poudarjajo: »Ker želimo gostom ponuditi resnično čim več, vsi paketi namestitve v Termah Čatež (torej tudi tisti, ki bi jih želeli 'plačati' s turističnimi boni) že vključujejo tudi kopanje v poletni Termalni rivieri oziroma Aquaparku Žusterna – ne glede na izbrani tip namestitve. Prav tako smo v primeru koriščenja turističnega bona naša doplačila za dodatne penzionske obroke – kosilo ali večerjo – znižali za 15 odstotkov. Tudi  s tem želimo gostom, ki bodo za koriščenje bona izbrali Terme Čatež, ponuditi največ za turistični bon.«


Portoroški Kempinski Palace cen ne namerava nižati

V portoroškem elitnem hotelu Kempinski Palace že opažajo porast povpraševanja in rezervacij za poletne mesece. Letos bodo stavili tako na domače kot tuje goste. »Fokus nam bo predvsem na domačih gostih ter gostih, ki so od hotela oddaljeni na avtomobilski razdalji – Avstrija, Nemčija, Slovaška in Madžarska. To so trgi, ki smo jih tudi v preteklih letih v hoteli odstotkovno imeli veliko,« nam je povedala Petra Zierer. Na vprašanje, ali bodo cene kaj prilagajali situaciji, torej nižali, pa je odgovorila: »Cen v hotelu za goste ne segmentiramo po tem, iz katere države prihajajo, temveč jih postavljamo po hotelskem ceniku in so za vse enake. Cen trenutno ne mislimo nižati.« Poudarja pa, da bodo vsekakor sprejemali turistične bone oziroma vavčerje. In še:« Gre za plačilno sredstvo, kot je kakršen koli drug način plačila. Cene ter storitve bodo enake, ne bo prišlo do nikakršne diferenciacije.«
Za goste so pripravili številna tematska doživetja, na primer kulinarična doživetja, spa doživetja in pa mnoge aktivnosti na prostem.

Hotel Palace Kempinski. FOTO: Jože Suhadolnik
Hotel Palace Kempinski. FOTO: Jože Suhadolnik

Moravske Toplice, Hotel Rikli Balance Bled, Terme Ptuj, Radenci – cene bodo ostale enake

Pri Savi Turizmu pravijo o nižanju cen: »Glede na to, da imamo tradicionalno več kot 50  odstotkov domačih gostov, je ponudba domačemu gostu že prilagojena.Naši domači gostje pri nas najbolj cenijo odlično avtentično kulinariko, gostoljubje, številne aktivnosti v naravi in na prostem, raziskovanje okolice. Poleti so zelo aktualni vodni parki. Naša največja sta vodni park v Termah Ptuj in v Termah 3000 – Moravske Toplice.«

Kot pravijo ves čas tako in tako nagovarjajo slovenskega gosta, v trenutni situaciji pa vidijo še dodatno priložnost, da se Slovenci in Slovenke podajo na izlet po naši državi ter spoznavajo zgodovino, kulturo, naravo, kulinariko. »Veseli nas, da tudi trenutno zaznavamo povečanje povpraševanja z domačega trga od junija dalje tako na obali kot tudi v termah, zdravilišču in na Bledu, predvsem za daljše obdobje bivanja. Ves čas ponujamo ugodnosti za različne segmente gostov, trenutno so najbolj aktualne ponudbe z ugodnostmi za družine. Imamo pa v naši skupini velik nabor nastanitev v zelo širokem cenovnem razponu, od kampov do petzvezdičnih hotelov, tako da imamo ponudbo za čisto vsak žep. Imamo pa tudi to srečo, da so naši resorti in nastanitve v naravi in obdane z veliko zelenja Gostom je na voljo tudi veliko možnosti za aktivnosti na prostem in v naravi kot so sprehodi, kolesarjenje, pohodništvo, nordijska hoja, tek, golf, izleti v naravo, raziskovanje okolice, ogledi lokalnih obrti, kmetij. Trenutno pa so aktualne ponudbe za družine,« je še poudarila Ana Praprotnik iz Sava Turizma. Hkrati je v vseh Savinih namestitvah poskrbljeno za maksimalno varnost gostov in zaposlenih, higienske standarde so nadgradili s priporočili zdravstvene stroke. Poleg dezinfikacije sob in razkuževanja prostorov imajo v recepciji nameščene termo kamere za preverjanje telesne temperature. Ob prihodu na destinacijo vsak gost prejme tudi komplet, ki vsebuje zaščitno masko in sredstvo za razkuževanje.

Terme Olimia. FOTO: Terme Olimia
Terme Olimia. FOTO: Terme Olimia

Terme Olimia pomagajo s preračunom

V Termah Olimia v Podčetrtku bodo darilne bone sprejemali, goste pa tudi pozivajo, da jih pokličejo, da preračunajo, koliko bodo še morali doplačati za uporabo storitev po tem, ko bodo izkoristili turistični vavčer. »Obveščamo vas, da boste lahko od 19. 6. 2020 do 31. 12. 2020 koristili turistične bone za vse naše aktualne obstoječe pakete in za že rezervirane pakete, vendar samo za del paketa, ki se nanaša na nočitev oziroma nočitev z zajtrkom. Vsi, ki bi želeli izračun zneska nočitve z zajtrkom za že rezervirani paket, nas, prosim, kontaktirajte od ponedeljka, 15. junija 2020, dalje na booking@terme-olimia.com, da bomo ustrezno prilagodili informacijsko podporo in vam poslali razčlenjeno potrditev rezervacije.« Poudarjajo, da bodo gostje ob prijavi podali izbiro plačila, med katere sodi tudi turistični bon. 
Za prenočitve v slovenskih hotelih poleti ne bo nižjih cen. FOTO: Blaž Samec, Delo
Za prenočitve v slovenskih hotelih poleti ne bo nižjih cen. FOTO: Blaž Samec, Delo


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije