UGODNOSTI LE ŠE ZA CEPLJENE?

Bo necepljenim ponekod vstop prepovedan? Minister Poklukar odgovarja

Slovenija se bo še naprej spremljala, kakšne ukrepe sprejemajo drugod.
Fotografija: Janez Poklukar. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Janez Poklukar. FOTO: Uroš Hočevar

V Nemčiji so ta teden sporočili novice, ki niso bile vsem povšeči. Tam bodo imeli cepljeni v primeru hudega četrtega vala številne prednosti pred necepljenimi. Obiskovanje kinodvoran, stadionov, gostinskih lokalov ipd. bo onemogočeno tistim, ki se za cepljenje niso odločili.



Zdravstveni minister Janez Poklukar je v oddaji 24ur zvečer odgovarjal na vprašanje, ali se tudi v Sloveniji obeta podobna odločitev. »Glavni ukrep pri zaustavljanju četrtega vala je spremljanje izpolnjevanja PCT-pogoja. Če bomo s temi ukrepi uspešni in jih bomo vsi ustrezno izvajali, ob tem pa izvajali še ostale preventivne ukrepe, verjamem, da lahko družbo široko ohranjamo odprto,« je dejal Poklukar.

Po mnenju ministra je pri sprejemanju tovrstnih odločitev ključna stroka, ki po vsem svetu spremlja napredovanje epidemije, sami pa spremljajo, kakšne ukrepe sprejemajo druge države, tako znotraj Evropske unije kot tudi po svetu. »Skladno s tem bomo pravo mero vsega poskusili najti tudi pri nas,« je še dejal.
 

Polno cepljena manj kot polovica državljanov


Danes smo po podatkih Nijz v Sloveniji presegli 900.000 cepljenih s prvim odmerkom cepiva proti covidu 19. Po ponedeljkovih podatkih je z drugim odmerkom cepljenih 45 odstotkov polnoletnih, med starejšimi od 50 let jih je polno cepljenih 59 odstotkov. 




Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije