EKSKLUZIVNO

Bine Kordež na prostosti, sodba razveljavljena

Objavljeno 29. oktober 2014 22.07 | Posodobljeno 29. oktober 2014 23.35 | Piše: K. K.

Nekdanji predsednik uprave Merkurja je v zapor na Dobu odšel 26. julija lani.

DOB, KRANJ – Po naših zanesljivih informacijah so nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža izpustili iz zapora na Dobu, saj je bila sodba razveljavljena. Informacijo je za oddajo Odmevi potrdil tudi šef zapora na Dobu Jože Podržaj, ki pa več podatkov ni imel, saj so se, kot je dejal, zadeve odvijale v večernih urah. 

Naši viri trdijo, da je Kordež iz zapora odšel okoli 20. ure.

Tiskovni predstavnik vrhovnega sodišča Gregor Strojin z odločitvijo ni seznanjen, ker je bila v času našega klica ura devet zvečer, jo bo lahko preveril šele zjutraj. Kordežev telefon je bil sprva zaseden, zdaj zvoni v prazno.

Mu je uspelo zaradi nepravilnosti v postopku?

Kordež je zaporno kazen prestajal od 26. julija lani. Razlog za razveljavitev sodbe še preverjamo. Po naših informacijah je Kordežev odvetnik Janez Hočevar na Vrhovno sodišče RS vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, sodišče pa ji je ugodilo zaradi ugotovljenih nepravilnosti v postopku. Hočevarja nocoj sicer nismo mogli priklicati za komentar, na njegov odgovor na SMS-sporočilo še čakamo.

Nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordež je bil zaradi zlorabe položaja obsojen na šest let in pet mesecev zapora.

Deli s prijatelji