PRVI INTERVJU PO VOLITVAH

Bi se moral Janša umakniti z vrha SDS? Tako odgovarja Logar

Prvi intervju po izgubljenih volitvah, ko je v govoru napovedal odpiranje novih vrat.
Fotografija: Anže Logar. FOTO: Pool, Reuters
Odpri galerijo
Anže Logar. FOTO: Pool, Reuters

Anže Logar je imel za N1 prvi intervju po izgubljenih predsedniških volitvah, ko je v govoru napovedal odpiranje novih vrat v politiki in so se začela ugibanja o tem, ali ustanavlja novo stranko in ali namerava na čelu stranke nadomestiti dolgoletnega predsednika SDS Janeza Janšo.

Ni želel natančno razkriti, kakšni so njegovi politični načrti. Povedal je le, da je zdaj v politiki mrtev čas, saj da je do naslednjih volitev še tri leta in pol, s tem pa dovolj časa, da si postavi cilje. Logar je postal pravi mojster izmikanja, saj ni odgovoril niti na vprašanja, ali je po toliko volilnih neuspehih v tem letu čas, da se Janša umakne z mesta voditelja SDS. Njegove besede so bile: »To je njegova odločitev. On vodi stranko. Vodi jo že dlje časa, in če bi se sam tako odločil, bi se tako odločil«.

Se vidi na čelu SDS? Ali se je pripravljen spopasti za to funkcijo ali jo je pripravljen sprejeti samo z Janševim blagoslovom, je Logarja vprašal novinar N1 Miha Orešnik. Logar pa mu je pojasnil v svojem slogu, da sovražni prevzem ni prava pot, ker politika deluje po načelu dialoga: »Če ne bi imel ambicij, bi se že umaknil iz politike. Katera pot bo pravilna, je odvisno tudi od političnega dogajanja.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije