ZAPOSLUJEJO

Bi delali za Karla Erjavca?

Sanjate o službi v diplomaciji? Zdaj imate priložnost.
Fotografija: Karl Erjavec. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Karl Erjavec. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Zunanje ministrstvo (MZZ), ki ga vodi Karl Erjavec, je objavilo poziv za opravljanje preizkusnega testa za diplomatsko službo. Če vas zanima delo v diplomaciji, imate do 20. marca čas, da se prijavite. Testi se bodo opravljali 10. aprila v prostorih MZZ. Ti so pogoj za morebitne kasnejše zaposlitve na diplomatskih mestih, ki bodo predvidoma na voljo letos.

Kandidati, ki se bodo prijavili na test, morajo izpolnjevati splošne pogoje:
– končana najmanj univerzitetna izobrazba (prejšnja) oziroma izobrazba, pridobljena po študijskem programu druge stopnje v skladu z zakonom, ki ureja visoko šolstvo (2. bolonjska stopnja),
– znanje angleškega in drugega tujega jezika na višji ravni, 
– psihofizična sposobnost in osebnostna primernost.

Kandidati bodo morali v tujino

Poleg tega na MZZ od kandidatov pričakujejo še lastnosti, kot so samonadzor, kulturna prilagodljivost, retorična sposobnost in sposobnost presojanja.

Izbrani kandidati bodo opravili najmanj šestmesečno prakso na diplomatskem predstavništvu v tujini. Izbirajo lahko, ali želijo prakso opraviti v multilateralnem predstavništvu, stalnem predstavništvu Slovenije pri EU v Bruslju ali pa bilateralnem predstavništvu Slovenije v tujini.

Ministrstvo za zunanje zadeve. FOTO: Ljubo Vukelič
Ministrstvo za zunanje zadeve. FOTO: Ljubo Vukelič


MZZ objavi poziv za opravljanje preizkusnega testa za diplomatsko službo občasno, ko so na voljo prosta delovna mesta, običajno enkrat na leto, piše v pravilniku ministrstva.

Preizkusni test je sestavljen iz pisnega in ustnega dela. Rezultati na obeh delih se seštevajo. Na pisnem delu preverjajo splošno izobrazbo s področja politologije, sociologije, ekonomije, politične geografije, prava in zgodovine, znanje tujih jezikov ter psihofizične sposobnosti.

Na ustni del testa se uvrsti največ 20 kandidatov, ki so na pisnem delu dosegli največ točk. Posameznik lahko test opravlja največ dvakrat, še piše v pravilniku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije