MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE

Bešič Loredan dobil okrepitev: prihaja Šarčeva Nataša

Vlada je imenovala vršilko dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zdravstveno nego.
Fotografija: Nataša Vidnar. FOTO: LMŠ
Odpri galerijo
Nataša Vidnar. FOTO: LMŠ

Vlada je na dopisni seji na predlog ministra za zdravje s 6. decembrom 2022 imenovala Natašo Vidnar za vršilko dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zdravstveno nego na ministrstvu za zdravje. Kot so zapisali pri vladi, izpolnjuje predpisane pogoje za opravljanje nalog, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 5. junija 2023.

Nataša Vidnar je bila vodja mariborskega Centra za krepitev zdravja, na letošnjih parlamentarnih volitvah pa je bila kandidatka za poslanko na Listi Marjana Šarca (LMŠ). Stranki se v parlament ni uspelo uvrstiti, a kader LMŠ je bil povabljen k sodelovanju v Golobovo vlado. Vlada je z imenovanjem Vidnarjeve izdala tudi odločbo, s katero je doc. dr. Mojco Dobnik razrešila s položaja vršilke dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zdravstveno nego. Dobnikova je bila za vršilko dolžnosti imenovala julija letos do najkasneje 13. januarja, a je predčasno podala odstopno izjavo, zato jo je na predlog ministra za zdravje vlada razrešila s položaja vršilke dolžnosti generalnega direktorja.

Ministra zapustila še tajnica

Ministrstvo za zdravje zapuščajo zaposleni, poroča Delo. V polletnem obdobju vodi kabinet Danijela Bešiča Loredana že četrta oseba, novo zaposlitev si je poiskala tudi tajnica, ta teden pa je obupala še doc. dr. Mojca Dobnik.

image_alt
Ministra Bešiča Loredana zapustila še tajnica

Odpoved je dal že zdravnik Iztok Kos, v. d. direktorja generalnega direktorata za zdravstveno varstvo, ministrstvo pa sta pred njim zapustili že vodja kabineta Sandra Kašca in državna sekretarka Aleksandra Lah Topolšek, ki je zdaj v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba. Tudi zdravnica Tanja Petkovič ne vodi več službe za dolgotrajno oskrbo, a je ostala v kabinetu ministra.

Minister za zdravje je o odhodih kadra za Sobotno prilogo pred časom povedal: »Z ožjo ekipo sem v kabinetu od jutra do večera, predanost pričakujemo tudi od drugih. Predvsem pa pričakujem, da so zaposleni usposobljeni, da prevzamejo odgovornost za vodenje direktoratov ali sektorjev ter da pozitivno miselnost prenesejo na vse druge zaposlene.« Minister je takrat tudi pojasnil, da so se imeli vsi priložnost izkazati, če se niso, jih je odslovil ali so odšli sami ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije