Beremo lahko tudi e-knjigo (NAVODILA)

Biblos, največja spletna knjigarna in knjižnica pri nas, v teh dneh beleži rekordno izposojo.
Fotografija: Biblosove e-knjige je mogoče brati na računalniku, tablici, telefonu in e-bralniku. FOTO: Staš Ivanc
Odpri galerijo
Biblosove e-knjige je mogoče brati na računalniku, tablici, telefonu in e-bralniku. FOTO: Staš Ivanc

Slovenske knjižnice so zaradi epidemije koronavirusa do nadaljnjega zaprte. A to še ne pomeni, da je knjižno življenje zamrlo. Narodna in univerzitetna knjižnica omogoča dostop do nekaterih gradiv in knjig na daljavo, za potrebe šolarjev pa so to storile različne založbe. Med njimi je tudi Beletrina, ki upravlja Biblos, največjo spletno knjižnico in knjigarno pri nas, kjer je mogoče kadar koli kupiti ali si izposoditi knjigo. V Biblosu je trenutno na izbiro 3821 naslovov, od katerih jih je dobrih osem desetin v slovenščini. V zadnjem mesecu so v ponudbo dodali kar 130 novih knjižnih del, zato bralcem ni treba skrbeti, da bi zamudili najnovejše izdaje.
Biblos knjigarna in knjižnica e-knjig.
Biblos knjigarna in knjižnica e-knjig.

Kakor so sporočili iz Beletrine, je povpraševanje po e-knjigah v minulih dneh skokovito naraslo – če je Biblos beležil od 200 do 400 izposoj na dan, jih zdaj našteje od 800 do 900. Brezplačno ga lahko uporabljajo člani katere koli od slovenskih knjižnic, ki imajo dostop do interneta. Platforma je preprosta za uporabo in omogoča branje na vseh elektronskih napravah, vključno s tablicami in pametnimi telefoni, najbolj elegantno pa je branje s pomočjo e-bralnika inkbook, ki je prilagojen prav za Biblos.

Na Biblosu si je mogoče izposoditi štiri knjige hkrati za dva tedna. Po tem času se dostop do knjig prekine, zaradi česar ni zamudnin. E-knjige si je mogoče izposoditi znova oziroma jih tudi kupiti.


In kako je videti izposoja? Na spletni strani www.biblos.si v prijavnem obrazcu na vrhu strani vpišemo uporabniško ime in geslo (najprej se je seveda treba registrirati), nakar vnesemo akronim svoje knjižnice in knjižnično člansko številko ter geslo, ki ga uporabljamo v sistemu Cobiss. V katalogu poiščemo knjigo in kliknemo gumb Izposodi, nato pa še Prenesi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije