KORONAKRIZA

Beovićeva svari: Ne zabavajte se, raje obdržite službo

Vodilna infektologinja pravi, da se bo treba navaditi na življenje z virusom.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Vodja strokovne posvetovalne skupine za covid -19 Bojana Beović je za Radio Ognjišče dejala, da jo je hitra vrnitev virusa presenetila. »Vsak, ki se vzdrži zabave in razume takšno stanje, naj se zaveda, da prispeva k temu, da živimo v državi kar se da normalno in ne povzročamo hudih osebnih stisk in revščine,« je poudarila. Skratka, kot pravi, bolj reči ne zabavi in obdržati službo.

Preberite še: Ob porastu okužb Beovićeva že napoveduje zapiranje države
Beovićeva svetuje, kako ravnati, če potujete na Hrvaško

Vodja vladne skupine za soočanje s covid-19 je glede zadnjih okužb v domovih za ostarele opozorila, da so večino vnosov vnesli zaposleni. Je pa razložila, da je manj hospitaliziranih, čeprav je večje število dnevno okuženih posledica tega, da so novi okuženi mlajši, da pa se bo to spremenilo zdaj, ko prihaja do okužb v domovih za ostarele.
 

Več dejavnikov za skok okužb


Beovićeva je za radio razložila tudi razloge zakaj se je zgodil velik skok okužb v zadnjih dneh. Tako se je po njenih besedah zgodilo naraščanje epidemije v državah na katere mejimo, predvsem torej na Balkanu. Hkrati se je začela sezona dopustov, več je migracij in stikov. Ob tem pa je infektologinja jasna in pravi, da se nam bodo v prihodnje dogajali večji in manjši izbruhi. Dodaja, da se bo treba naučiti živeti z virusom.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije