KDO BO DOBIL TRETJI ODMEREK?

Beovićeva: PCT ostaja pogoj v šolah

Poudarila je, da lahko tudi otroci resno zbolijo.
Fotografija: Bojana Beović. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Bojana Beović. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Vodja strokovne skupine za cepljenje Bojana Beović je za Televizijo Slovenija pojasnila, da bo v šolah od septembra veljal pogoj PCT. Napovedala je tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu 19 za vse imunsko oslabele posameznike, ki so se na prva dva odmerka cepiva slabše odzvali, in za skupine, pri katerih je nevarnost hujšega poteka bolezni.

Ministrstvo za izobraževanje je sicer predlagalo samotestiranje učiteljev, odločitev pa bo sprejeta pri svetovalni skupini za covid 19 in vladi. To je po današnjih sestankih z ravnatelji vrtcev in šol dejal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec.

image_alt
Toliko več smrti bi imeli v Sloveniji, če se ne bi cepili


Glede šolskega okolja je Beovićeva rekla, da lahko tudi otroci resno zbolijo, obstaja pa da možnost, da bolezen prenesejo še v družinsko okolje, kjer lahko huje zboli še kateri drug član. Pri tem je učitelje pozvala, naj se cepijo.

image_alt
Krek: Pričakujemo lahko katastrofalno zimo


»Na vseh delovnih mestih bi bilo idealno, da so vsi prisotni na delu cepljeni, in prav tako njihove družine. Kljub temu da cepivo ni 100-odstotno učinkovito, se s tem zelo zmanjša možnost, da virus vdre v kolektiv.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije