Begunci so sredi noči potrkali na vrata, poklicali so policijo in rešilca

Dogajalo se je sredi noči.
Fotografija: Nosečnico je odpeljal rešilec. FOTO: arhiv Dela
Odpri galerijo
Nosečnico je odpeljal rešilec. FOTO: arhiv Dela

Slovenski policisti vsak dan poročajo o tujcih, ki so nezakonito vstopili v našo državo in so jih pri tem ujeli, ali pa o tihotapcih, ki poskušajo na različne načine pretihotapiti nezakonite migrante v Slovenijo in potem naprej proti drugim državam Evrope.

Tokrat pa je policija sporočila malce drugačno novico, povezano z migranti. Danes ob 2.15 so namreč na vrata hiše v vasi Rakitovcu pri Kopru potrkali neznanci, ki so se predstavili kot begunci, domačine pa zaprosili, naj pokličejo policijo in reševalno vozilo. Policisti so takoj prišli na kraj in ugotovili, da gre za štiri državljane Maroka in državljana Libije. Med njimi je bila noseča ženska, tik pred porodom.

Prek regijskega centra za obveščanje sta bila na kraj napotena zdravnik in reševalna enota. Žensko so oskrbeli že na kraju, zatem pa so jo odpeljali v izolsko bolnišnico v porodnišnico. Zgodaj zjutraj so policisti dobili informacijo, da je državljanka Maroka rodila zdravega otroka.

Tokrat pa ni prvič, da je kakšna begunka rodila v Sloveniji med potjo. V Ratečah je konec 2016 pred tamkajšnjim gostiščem popadke dobila mlada Somalka. Žensko so z reševalnim vozilom odpeljali na Jesenice, kjer je v tamkajšnji bolnišnici rodila deklico. Deklici so v bolnišnici dali ime Mala Slovenija. Mama ji je dala ime Sabreen, obe pa sta dobili azil v Sloveniji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije