KIJEV

Avenija pogumnih: ste slišali, kaj je Janša dobil pred ukrajinskim parlamentom?

Ukrajinski predsednik se je nekdanjemu slovenskemu premierju poklonil s spominsko ploščo.
Fotografija: Poljski premier Mateusz Morawiecki, češki premier Petr Fiala in slovenski premier Janez Janša na vlaku na poti v Kijev. FOTO: Twitter, Vlada RS
Odpri galerijo
Poljski premier Mateusz Morawiecki, češki premier Petr Fiala in slovenski premier Janez Janša na vlaku na poti v Kijev. FOTO: Twitter, Vlada RS

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je nekdanjemu slovenskemu premierju Janezu Janši, premierjema Poljske in Češke, Mateuszu Morawieckemu in Petru Fiali, ter predsedniku poljske vladajoče stranke Zakon in pravičnost Jaroslawu Kaczynskemu poklonil s spominsko ploščo pred ukrajinskim parlamentom. S tem se jim je zahvalil za njihov obisk v Kijevu kmalu po začetku vojne v Ukrajini.

Preberite še: 

image_alt
Tanja Fajon odpotovala v Ukrajino, oglasil se je tudi Janez Janša (FOTO)

Le tri tedne po začetku ruske invazije se je namreč četverica državnikov odpravila v ukrajinsko prestolnico in se tam sestala z Zelenskim. Kot so poudarili na novinarski konferenci po srečanju, so prišli izrazit podporo Ukrajini v boju za svobodo in demokracijo. Zelenski jim je takrat zatrdil, da je njihov obisk »v tem težkem času za Ukrajino močan znak podpore« in ga resnično cenijo.

Janša je danes poobjavil tvit kabineta poljskega premierja, v katerem piše, da je Zelenski v čast omenjenim voditeljem na t. i. aveniji pogumnih (Walk of the Brave) postavil spominsko ploščo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije