NEVIHTE IN NALIVI

Arso prižiga oranžne alarme, nevarnost močnejših neviht

Zvečer bodo krajevne padavine počasi oslabele in ponehale.
Fotografija: FOTO: Alex Kochev Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Alex Kochev Getty Images/istockphoto

Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki so lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija. Zvečer bodo krajevne padavine počasi oslabele in ponehale, najkasneje na severu in severovzhodu. Ponoči se bo postopno razjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo spet spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo

Danes popoldne bodo v notranjosti Slovenije možne nevihte z močnejšimi nalivi. Arso je že prižgal najvišjo stopnjo alarma za  za Ljubljano z okolico. Za popoldne za severovzhod države pa velja vremenski oranžni alarm.

FOTO: Arso
FOTO: Arso

Več dogodkov, povezanih z nevihto, so popoldne zabeležili v Cankovi, Gornji Radgoni in Beltincih, prav tako na Brezovici in v Polhovem Gradcu.

Razmere v prometu

Zaradi hude nevihte in toče v Ljubljani je popoldan nastal pravi prometni kolaps. Bralec Darko nam je poslal fotografijo cestnega zastoja sredi prestolnice.

Prometni kolaps v Ljubljani. FOTO: Bralec Darko
Prometni kolaps v Ljubljani. FOTO: Bralec Darko

V centru prestolnice. FOTO: Bralec Darko
V centru prestolnice. FOTO: Bralec Darko

Zaradi prometne nesreče na ljubljanski južni obvoznici je oviran promet pred uvozom Rudnik proti razcepu Kozarje. Zaradi praznika in počitnic v tujini pričakujemo v prihodnjih dneh skozi Slovenijo močno povečan promet, so sporočili iz Prometno informacijskega centra.

Kakšno pa je vremensko stanje v vašem koncu? Kontaktirajte nas.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije