OHLADITEV

Ponekod tulile sirene: Slovenijo zajeli močni nalivi, padal tudi sneg (FOTO)

Padavine so se ponoči okrepile in zjutraj razširile nad vso državo.
Fotografija: Sneg na Kredarici. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Sneg na Kredarici. FOTO: Arso

Občasne krajevne padavine so se ponoči okrepile in zjutraj razširile nad vso državo. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo tudi popoldne možni krajevno močnejši nalivi, saj se bo preko severnega Jadrana ob močnih južnih vetrovih pomikal ciklon z vremensko fronto, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je bila ob 7.38 v Piranu zaradi visokega plimovanja in močnega južnega vetra sprožena sirena javnega alarmiranja z znakom 'opozorilo na nevarnost'. Morje je zalilo rdeči pomol in del Kidričevega, Prešernovega ter Cankarjevega nabrežja.

Arso je okoli 10.30 sporočil, da smo prešli v bolj plohasto nevihtni del poslabšanja. V Breginju je bil ob 9. uri močan naliv,. skupno pa je bilo do 10. ure največ dežja na Voglu. »Še vedno je razmeroma toplo, na Kredarici dež in sneg pri +1 °C,« so sporočili na twitterju.

Velja oranžno opozorilo

Za zahodni del države tako velja oranžno opozorilo, za vzhodni pa rumeno.

Za del Slovenije gorijo alarmi. FOTO: Arso
Za del Slovenije gorijo alarmi. FOTO: Arso

Danes bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Pozno popoldne bodo padavine od zahoda postopno slabele. Pihal bo južni veter, ob morju okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 19 stopinj.

V soboto in nedeljo bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo zmerno, na vzhodu ponekod pretežno oblačno in večinoma suho. V ponedeljek kaže na sončno vreme, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije