PROBLEMATIČNO VREME

Čez Slovenijo novo neurje: v eni uri je bilo izmerjenih kar 48 mm padavin

Postaja Breginj je v pol ure izmerila 39 mm padavin.
Fotografija: Vreme bo tudi danes povzročalo težave. FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
Vreme bo tudi danes povzročalo težave. FOTO: Gettyimages

 Niti današnji dan v Sloveniji ni minil brez padavin. V zahodnem delu države so bile nevihte. ARSO je poročal, da so ob tem nastajali močnejši nalivi.

Popoldne je tudi poročal, da je v Breginjskem kotu nastala stacionarna nevihta. Postaja Breginj je v pol ure izmerila 39 mm padavin, kar je izjemno veliko. V eni uri jih je namerila še več – 48 mm. Na območju Polhograjskega hribovja je že okoli 14. ure nastala močnejša nevihtna celica, ki se je pomikala proti jugovzhodu. Ob nevihti so se pojavljali močnejši nalivi, je tvitnil ARSO.

Čeprav nas lahko vremensko dogajanje spravi v slabo voljo, nas lahko tudi v dobro. To sliko je danes delila stran na facebooku Neurje.si.

Kako pa kaže vreme vnaprej?

ARSO napoveduje, da se bo zvečer ozračje umirilo. Za jutri napoveduje več sonca, vseeno pa brez dežja ponovno ne bo šlo. Za popoldne napoveduje nekaj ploh ali neviht. V torek bo čez dan sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno. V sredo bo delno jasno in postopno topleje. Se pa ponovno obetajo krajevne plohe in nevihte. Te bodo predvsem na severu popoldne. V četrtek kaže, da bo večinoma sončno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije