VREME

Izdano opozorilo: ne bo snežilo le do nižin, ampak tudi ...

Burja pa bo dopoldne do okoli polnoči na izpostavljenih legah v sunkih presegala hitrost 120 km/h.
Fotografija: Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. FOTO: Roman Šipić

Arso opozarja, da se bo ponoči od zahoda pooblačilo. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji se bodo začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 3, na Primorskem od 5 do 9 °C.

Burja bo na izpostavljenih legah v sunkih presegala hitrost 120 km/h. FOTO: Arso
Burja bo na izpostavljenih legah v sunkih presegala hitrost 120 km/h. FOTO: Arso

Padavine bodo dopoldne od zahoda zajele vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala močna burja, drugod severovzhodnik. Temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 8 do 11 °C

Poplavljalo bo

V torek med 6. in 11. uro bo močneje povišana gladina morja. V času jutranje plime med 8. in 9. uro lahko morje poplavi v višini  30 do 50 cm. Dopoldne bo ob burji morje močneje vzvalovano, zato bo ob sovpadanju visoke gladine morja in povišanega valovanja najbolj izpostavljen rt Madona v Piranu. Tudi v sredo bo ob jutranji plimi okoli 9. ure morje poplavilo nižje dele obale, predvidoma v višini okoli 20 cm.

Morje bo ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale. FOTO: Arso
Morje bo ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale. FOTO: Arso

Jutri dopoldne bodo začele naraščati reke v zahodnem in južnem delu države, čez dan pa tudi drugod. Reke na Primorskem, v porečju Krke ter manjše reke v osrednji in vzhodni Sloveniji bodo imele velike pretoke. V porečju Vipave so možna razlivanja pritokov Vipave, na območju slovenske Istre pa je možno zastajanje padavinske vode. V sredo zjutraj bodo reke v zahodni polovici države že upadale, v vzhodni polovici pa bodo čez dan še naraščale in pri tem dosegle velike pretoke. V porečjih Krke in Sotle so možna tudi manjša razlivanja.

Pazljivo na cesti

Zaradi močnega sneženja od jutri dopoldne do večera bodo vozne razmere predvsem na Notranjskem, Kočevskem ter v nekoliko višjih legah Gorenjske in severne Primorske precej poslabšane. Predvsem v teh krajih bo lahko zapadlo več kot 25 cm snega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije