VREMENSKA NAPOVED

Arso izdal oranžno opozorilo za visoke temperature. Tako pa bo ponoči ...

Ponoči bodo nastajale plohe ali nevihte.
Fotografija: Pazite se visokih temperatur. FOTO: Demaerre Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Pazite se visokih temperatur. FOTO: Demaerre Getty Images/istockphoto

Zvečer in ponoči bo predvsem v severozahodni Sloveniji lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva, popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo zapihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

Arso je za radi visokih temperatur izdal tudi oranžno opozorilo za jugovzhodni del Slovenije. 

Arso je izdal oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur. FOTO: Arso
Arso je izdal oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur. FOTO: Arso

Kako bo v prihodnje?

V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in nekaj plohami. V ponedeljek bo povečini sončno in suho. Oba dneva bo ponekod pihal severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka nad Alpami in severozahodnim Balkanom slabi. Vremenska fronta se počasi pomika nad Italijo in bo v noči na soboto prešla naše kraje. Pred njo z jugozahodnikom doteka k nam zelo topel zrak, ki s sabo nosi precej puščavskega prahu.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči bodo predvsem v krajih zahodno in severno od nas nastale plohe in nevihte. V soboto bo na Hrvaškem ter ob severnem Jadranu sončno, drugod bo več oblačnosti. Že zjutraj bo nekaj neviht v krajih severno od nas, pogostejše pa bodo sredi dneva, popoldne in zvečer. Vročina bo popustila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije