VREME

Začelo se je: Slovenija v primežu neviht

Objavljeno 21. julij 2019 10.15 | Posodobljeno 21. julij 2019 20.26 | Piše: S. U., Ma. M.

Zaradi vročega ozračja Arso v nedeljskem popoldnevu in večeru opozarja na nevihte in točo.

Takole je bilo v Kočevju pred 14 dnevi, ko je veter podiral drevesa. FOTO: Marko Feist
LJUBLJANA – Danes popoldne in zvečer bo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija. V ponedeljek bo povečini sončno. V gorskem svetu lahko nastane kakšna nevihta, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso). Predvsem v Vipavski dolini bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do okoli 22, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj. V torek in sredo bo sončno in vroče. V Vipavski dolini bo še šibka burja.
Izredno opozorilo Arsa ob 15.30:
Danes popoldne in v zgodnjih večernih urah je v severni in vzhodni polovici države povečana verjetnost krajevnih neurij z nalivi, sunki vetra in točo.

Izdano je opozorilo

V nedeljo lahko ob nevihtah, zlasti v vzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji, prehodno narastejo posamezni manjši vodotoki, vodnatost večine rek pa bo ostala nespremenjena. Tudi v prihodnjih dneh bodo reke še naprej počasi upadale. Vse več rek zlasti na Primorskem, v osrednji in južni Sloveniji ter v Pomurju bo imelo v prihodnjih dneh značilne poletne sušne pretoke.
image
Rdeče sveti za točo. FOTO: Arso

Če vas bo zajelo neurje, nam poročajte. Dodajte fotografijo ali video v spodnjem spletnem obrazcu.

Deli s prijatelji