PESTRA VEČER IN NOČ

Udarila strela, veter podrl pano, a ni še konec

Najslabše jo bodo po napovedi odnesli v zahodni polovici države.
Fotografija: Težave lahko povzroča tudi veter. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Težave lahko povzroča tudi veter. FOTO: Uroš Hočevar

V ponedeljek pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na torek bo predvsem v zahodni polovici Slovenije mogoče krajevno neurje z močnimi sunki vetra in s točo, je napovedala Agencija RS za okolje. V osrednji Sloveniji in proti Primorski lahko sunki vetra dosežejo tudi 70 kilometrov na uro. To pomeni, da utegnejo drevesa izgubiti kakšno vejo, zato previdno pri gibanju na prostem.

Iz naselja Dvorska vas v občini Radovljica poročajo, da je malo pred 15. uro strela udarila v drevo ob stanovanjskem objektu. Posredovali gasilci PGD Begunje, ki so opravili ogled, vendar objekt ni bil ogrožen. Lastnik bo poskrbel za odstranitev drevesa.

Ob 16.18 so v naselju Spodnji Razbor v občini Slovenj Gradec gasilci PGD Podgorje razžagali in odstranili podrti drevesi, ki sta ovirali promet na cestišču. 

Ob 17.05 pa je na poslovnem objektu v Šmarci, občina Kamnik, močan veter na strehi podrl reklamni pano, ki je nevarno obvisel na strehi. Viseči pano in večje kose stekla so odstranili gasilci PGD Kamnik in Šmarca.

Popoldne je marsikje grozila toča. Za zadnjo grafiko, ki je na voljo, osvežite stran:


V prvem delu noči se bodo še pojavljale močnejše nevihte, v drugi polovici noči pa se bo ozračje umirilo.

Najhujše je bilo napovedano za sever Italije, od koder so se nevihte gibale proti hrvaški obali. Za Italijo so vremenoslovci napovedali tudi možnost pojava tornada.




 

Imate zgodbo za nas? Pošljite nam jo prek spodnjega obrazca.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije