Čokl." />
MENJAVA

Anton Balažek odstopil kot začasni vodja Desusa

Vodenje stranke je do kongresa prevzela Brigita Čokl.
Fotografija: Anton Balažek. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Anton Balažek. FOTO: Tadej Regent, Delo

Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja Desusa. Svet stranke je na današnji seji za vodenje do volilnega kongresa izvolil podpredsednico stranke Brigito Čokl, so potrdili v stranki. Balažek je vodenje stranke prevzel po tistem, ko je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke.

Kot je razvidno s spletne strani stranke, Balažek vnovič opravlja funkcijo podpredsednika Desusa, Čoklova pa je odslej začasna zastopnica, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa.

Svet Desusa je danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in programu aktivnosti do volilnega kongresa, s katerim se je pretekli teden že seznanil izvršni odbor. Program aktivnosti stranke predvideva krepitev osnovnega poslanstva stranke, ki postavlja v ospredje skrb za upokojence, ranljive skupine in medgeneracijsko sodelovanje.

Aktivnosti vključujejo projektno sodelovanje in dialog z vsemi strankami ter s civilnimi združenji za doseganje programskih ciljev Desusa, predvsem na aktualnih področjih, kot so pokojnine, okrevanje po epidemiji covida 19 in dolgotrajna oskrba starejših. Pri tem Desus ostaja sredinska stranka z zmerno opozicijsko držo in se zavzema za varovanje pravne in socialne države, so zapisali v stranki pretekli teden po seji izvršnega odbora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije