Z MATURANTSKEGA IZLETA

Anonimna prijava maturantov, po pristanku na letališču so jih tam zadržali

Se je kdo slabo počutil? Inšpektorat je preveril papirje.
Fotografija: Letališče Jožeta Pučnika. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Letališče Jožeta Pučnika. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Po pristanku na letališču Jožeta Pučnika so v izolaciji zadržali dijake, ki so se vrnili z maturantskega izleta na otoku Krfu v Grčiji. Kot poroča RTV Slovenija, naj bi Nijz prijel anonimno prijavo, da se nekateri dijaki slabo počutijo in da ne izpolnjujejo pogoja PCT. 

image_alt
Poziv dopustnikom: Vrnite se do 15. avgusta (VIDEO)

Po pristanku so jih zato premestili v sobo za izolacijo, kjer so morali počakati na zdravstveni inšpektorat in zdravnika. Z izleta se je vračalo 176 dijakov, tiste, ki so bili cepljeni ali pa prebolevniki, so izpustili domov, druge pa zadržali. Ostali so čakali v izolacijski sobi, da so pregledali njihove teste, opravljene v Grčiji. Po slabih dveh urah pa so jih, kot poroča RTVS, spustili domov. 
image_alt
Maturanti iz Španije okuženi s korono: med njimi vsak dan več pozitivnih


Trenutno število potrjenih okužb z novim koronavirusom v Sloveniji je po besedah infektologinje in predsednice Zdravniške zbornice Slovenije Bojane Beović mnogo višje kot lansko poletje, zato ljudi ponovno poziva k cepljenju proti covidu 19. »Pametno je, da se cepijo vsi, ki se lahko, še posebej je ključno cepljenje starejših,« je dejala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije