ČLOVEKOV VPLIV NA NARAVO

Andreja Slameršek: Potrošništvo, kot ga poznamo danes, na dolgi rok ni vzdržno

Andreja Slameršek je naravovarstvenica, ki je za svoje delo prejela pomembno naravovarstveno priznanje. Predstavila je svoj pogled na letošnjo hudo sušo in obsežen požar na Krasu.
Fotografija: Andreja Slameršek predsednica društva za preučevanje rib in aktivistka proti hidroelektrarnam na Savi in Muri. Ljubljana, Slovenija 7.julija 2020
[Slameršek Andreja,okolje,okoljevarstvo,narava,reke,vode,Sava,Ljubljana,Slovenija] FOTO: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Andreja Slameršek predsednica društva za preučevanje rib in aktivistka proti hidroelektrarnam na Savi in Muri. Ljubljana, Slovenija 7.julija 2020 [Slameršek Andreja,okolje,okoljevarstvo,narava,reke,vode,Sava,Ljubljana,Slovenija] FOTO: Jure Eržen/delo

Andreja Slameršek je naravovarstvenica ter profesorica biologije in kemije, ki je hkrati tudi prva nenemška aktivistka, ki je za svoje delovanje prejela nemško nagrado Wolfganga Staaba za varstvo narave 2021. Je predsednica Društva za preučevanje rib Slovenije (DPRS), v katerem tako kot njeni sodelavci dela na prostovoljni bazi.

Slamerškova si prizadeva za ustavitev gradenj, ki bi lahko predstavljale pomembno grožnjo za naravo, posveča pa se tudi drugim naravovarstvenim aktivnostim. Kot je dejala, ji je bil čut za naravo privzgojen že v otroških letih. Od takrat dalje je njeno delovanje na tak ali drugačen način povezano z naravo. Za njeno dobrobit se je pripravljena boriti in temu je v veliki meri prilagodila tudi svoje osebno življenje.

Intervju z njo si lahko preberete na onaplus.si.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas