PRIŠLI TUDI IZ SDS IN GREEN DRAGONSI

Aleš Primc na shodu: Minister Mesec je »lisica v kurniku«

Koalicija za otroke gre je v Ljubljani pripravila »shod za zaščito otrok in družin«, s katerim nasprotujejo odločitvi ustavnega sodišča, ki istospolnim partnerjem omogoča sklenitev zakonske zveze in posvojitev otrok.
Fotografija: Aleš Primc. FOTO: Tadej Regent, Delo 
Odpri galerijo
Aleš Primc. FOTO: Tadej Regent, Delo 

Koalicija za otroke gre je v Ljubljani pripravila »shod za zaščito otrok in družin«, s katerim nasprotujejo odločitvi ustavnega sodišča, ki istospolnim partnerjem omogoča sklenitev zakonske zveze in posvojitev otrok. Po nekaterih neuradnih ocenah se je zbralo okrog tisoč ljudi, med njimi je bilo veliko otrok, ki so jih s sabo pripeljali starši.

V Koaliciji za otroke gre menijo, da odločitev ustavnega sodišča ni v skladu z ustavo, označili so jo za škandalozno, krivično in ideološko motivirano.

Ustavni sodniki so po njihovem mnenju poteptali odločitev 1,085.275 državljank in državljanov, ki so na treh referendumih takim spremembam družinskega zakonika nasprotovali. Menijo namreč, da mora slovenska zakonodaja ščititi temeljne človekove pravice otrok do matere in očeta ter »naravno danost ženskega in moškega spola«.

Zbrani na shodu so nosili transparente in z napisi opozarjali, da je otrok dar in da posvojitev ni človekova pravica. Mavrično družino pa sestavljajo oče, mama in otrok, so menili protestniki.

Sovoditeljica Koalicije za otroke gre in predsednica Združenja starih staršev Slovenije Metka Zevnik je dejala, da je za spremembe družinskega zakonika odgovoren minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. Glavne teme levice so po njenem mnenju liberalizacija splava, legalizacija mehkih drog, propagiranje novih oblik družine, teorija spola in radikalni feminizem.

»V tem trenutku je na vrsti sprememba zakonske zveze in s tem na široko odprta vrata LGBTQ+ ideologiji spola v vrtce in šole, tudi v zdravstvo in našo govorico,« je dejala. Dodala je stališče, da spolno nevtralni jezik prepoveduje poimenovanje mama in oče ter uvaja starš ena in starš dve. Prisotni na shodu pa varujejo slovensko tradicijo.

Sovoditelj koalicije Aleš Primc pa je dejal, da je materinska in očetovska ljubezen največja sila tega sveta »in prav čudno se mi zdi, kako v parlamentu in na vladi mislijo, da lahko porušijo to ljubezen«.

Mesec je po njegovem mnenju na ministrstvu za delo »lisica v kurniku« in »ne bi smel nikoli biti minister za družino«.

V nadaljevanju je dejal, da v vladni koaliciji trdijo, da nočejo uvedbe spolne vzgoje v šolah, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti. Stranka SDS je dala koaliciji s predlogom dopolnila na predlog družinskega zakonika »priložnost, da pokaže resnično zavezanost, da teh vsebin ne vključi v šolske programe«, a je koalicija dopolnilo zavrnila, je dejal.

Zbrane na današnjem shodu je pozval k oddaji podpisa za zakonodajni referendum, če državni zbor sprejme spremembe družinskega zakonika. Na shodu so tudi že delili obrazce za oddajo podpisov.

Prišli tudi predstavniki SDS in predstavniki navijaške skupine Green Dragons

Današnjemu shodu so se pridružili predstavniki SDS, med njimi Alenka Jeraj, Božo Predalič in Branko Grims. Tam so bili tudi Angelca Likovič, predstavniki navijaške skupine Green Dragons, z Zdravljico pa je zbrane pozdravila Nada Žgur.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas