HUDE BOLEČINE

Alenka si je uredila evtanazijo, v Švico odpotuje v kratkem

Doslej je prestala že mnogo operacij in pretrpela številne bolečine, zato je odločena, da se od življenja poslovi.
Fotografija: Alenka Čurin Janžekovič FOTO: Gašper Pintarič, Delo
Odpri galerijo
Alenka Čurin Janžekovič FOTO: Gašper Pintarič, Delo

Upokojena ravnateljica in učiteljica Alenka Čurin Janžekovič, ki živi z neozdravljivo boleznijo in hudimi bolečinami, si je lani le uredila papirje za evtanazijo v Švici. Zdaj je, kot kaže, prišel njen čas, ko se bo poslovila od teh neznosnih bolečin. Po pisanju portala Mariborinfo ji bodo v Švici pomagali končati življenje konec februarja ali marca.

Alenka že 65 let trpi za boleznijo Morquio sindrom – polisaharoza IV, ki prizadene sklepe, kosti in hrustanec, ki razpadajo, oseba pa trpi za groznimi bolečinami. 

image_alt
Želi umreti v Sloveniji, a ne more

Na pot v Švico se bo v prihodnjih tednih Alenka odpravila v krogu družine, piše portal. Doslej je prestala že mnogo operacij in pretrpela številne bolečine, zato je odločena, da se od življenja poslovi.

Na svoji facebook strani je objavila, da bo imela danes popoldan zadnjo predstavitev knjige Sam bog naj jo bere in predloga zakona, »za katerega se bom borila do zadnje minute svojega življenja«. Danes si bo vzela čas tudi za zadnje intervjuje, saj jih zaradi zdravstvenih razlogov ne bo več dajala.

image_alt
Zaradi vseh, ki si želimo dostojanstvene smrti

Alenka se aktivno zavzema za sprejetje zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, da bi se evtanazija uredila tudi v Sloveniji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije