SPOROČILA DRŽAVLJANOV

Alenka Bratušek: najlepša komisarka ali prodajalka slovenskega neba?

Objavljeno 08. september 2014 18.47 | Posodobljeno 08. september 2014 18.50 | Piše: Mo. S.

Premierka v odhodu Alenka Bratušek je tarča raznovrstnih komentarjev.

Predsednica vlade Alenka Bratušek, ki opravlja tekoče posle.

LJUBLJANA – Predsednica vlade v odhajanju Alenka Bratušek si je zagotovila prestižen stolček v Bruslju, kjer bo naslednjih pet let delovala kot evropska komisarka. Ko se je že zdelo, da ji ta manever morda celo ne uspe, saj je proti temu večina slovenske politike na čelu z mandatarjem Mirom Cerarjem, pa se je Bratuškova skozi šivankino uho le zmogla prebiti na tako želeno mesto.

Medtem ko nekateri razmišljajo, ali s svojo potezo ni morda zlorabila svojega položaja,image pa imajo državljani zanjo bolj ali manj jasna sporočila, na katera pa premierka v odhodu ne odgovarja. Vseeno smo zbrali nekaj mnenj, ki so jih navadni državljani zapisali na facebooku Alenke Bratušek. Sovražne komentarje smo seveda izpustili.

»Zaveznika v razprodaji Slovenije?«

Že pod fotografijo, kjer pozira z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, se je usul plaz različnih mnenj. »Ne predstavljam si, v katerem jeziku se je z njim pogovarjala,« se glasi eden od šaljivih komentarjev, nekaterim pa ni jasno, v čem sta pravzaprav zaveznika: »V razprodaji Slovenije?«

»Zgražala si se nad početjem Gašparja Gašparja Mišiča … Zdaj pa si naredila enako oziroma še hujše – vpletla si EU,« pravi eden, drug pa dodaja: »Če bi imela kaj ponosa, bi glavo v pesek zakopala.«

»Moram reči, da se mi zdi vaše ravnanje strahovito ceneno. Včasih sem vas podpirala, danes pa mi niti na kraj pameti ne pade več, da bi vas,« meni ena od uporabnic, drugi pa je okoli Bratuškove spletel kar evolucijski proces: »Alenka Bratušek je s svojo visoko etiko in neizmernim altruizmom zagotovila hitro napredovanje svoje stranke v zastavljeni smeri, ki je sicer že dolgo v prostem padu. A to za Alenko ni več problem, ker je v celoti transcendirala običajna področja bivanja – saj ste jo slišali, kako se naslavlja v tretji osebi. Pridružila se je visoki družbi, ki biva v oblakih.«

Bomo kopali po smetnjakih?

»Kredite je najlažje vzeti, odplačevati pa najtežje. S tem, da si je lepo postlala, je Slovenijo generacijsko vrgla v boleče odrekanje, ki šele prihaja. Prihaja dolgo obdobje masovnih deložacij, podaljšanih vrst pred Karitas in RK, voženj s kolesi, postavljanje kolib na obrobjih mest in kopanje po smetnjakih ter vrnitev v naravo,« pa meni še eden od mnogih, ki so na spletu izrazili svoje mnenje.

»Prodano slovensko nebo, državna podjetja itd. Vse gre v smer večjega zadolževanja oziroma razprodaje naših slovenskih duš ...« pa je mnenje še enega od mnogih razočarancev.

»Najlepša komisarka«

Seveda so Bratuškovo nekateri tudi pohvalili. »Bravo, imamo najlepšo komisarko v Evropi,« se strinjajo nekateri, drugi pa ji svetujejo, naj nevoščljivcem pokaže, kdo je zaslužen za rast Slovenije, za »politične hijene« pri nas pa da naj se ne zmeni, saj gre bolj ali manj za metanje polen pod noge. »Ponosni smo nate. Ena in edina. Alenka, premikaš meje,« se glasi naslednji zapis.

»Bravo, ga. Alenka. Če bi Slovenija imela več tako pokončnih in močnih žena, bi nam marsikaj uspelo in bi napredovali na vseh področjih. Tako pa prevladujeta zloba in nevoščljivost, kar nas neizbežno vodi v propad. Čestitke!« pravi še eden od premnogih komentatorjev, medtem ko jih je veliko zapisalo tudi, da so nanjo ponosni in da ji želijo uspešno pot še naprej.

Obračunal s komentatorji

Eden od komentatorjev je na zanimiv način obračunal z drugimi: »Iz komentarjev se vidi, da je večina piscev spolno nepotešenih, zato niso sposobni gledati racionalno in ne ločujejo med svojim pogledom na stvari in na sodbe o stvareh. Čez leto in dan naj svoje komentarje primerjajo s sedanjimi, pa bodo sami pri sebi lahko ugotovili, da se z njimi dogaja enako kot s tistimi, na katere zlivajo gnojnico.«

Deli s prijatelji