Predstavitvena informacija

Aktivnost za otroke doma, ki naredi vašega otroka preverjeno pametnejšega

Številni starši se dnevno sprašujejo, s čim bi zaposlili otroka, da bi se bolje razvil. Znanost je dokazala, da je naša pamet odvisna od sinaps, povezav med našimi živčnimi celicami. Do sedmega leta starosti se ustvari kar 75 odstotkov vseh teh povezav. Zato je naloga staršev, da pravilno izberejo aktivnost za otroka, ki stimulira njegove sinapse.
Fotografija: FOTO: DTM Natura
Odpri galerijo
FOTO: DTM Natura

Kako se razvija pamet pri otrocih

 
Vaš otrok je na svet prijokal kot dojenček. Vaša prva reakcija je bila, da zanj poskrbite in mu zagotovite hrano, pozornost in ustvarite dnevno rutino. Vaše misli tako takrat še niso bile osredotočene na razvoj njegove pameti in intelektualnih sposobnosti.
 
Kar je čisto prav in niste ničesar zamudili, saj se največ sinaps razvije šele med tretjim in petim letom otrokove starosti. Tako da se vam ni treba nič sekirati, da niste dobri starši. Toda ravno obdobje med petim in sedmim letom otrokove starosti je ključnega pomena.
 

>> Kliknite tukaj, če želite, da vaš otrok postane pametnejši <<

 
FOTO: Dtm Natura
FOTO: Dtm Natura

 

Kako aktivirati sinapse v živčnih celicah vašega otroka

 
V tem obdobju je namreč glavna naloga vas kot staršev, da otroku zagotovite stimulativno okolje. To pomeni, da se izogibate puščanju otroka pred televizijo ali mobilnim ekranom. Cilj je, da najdete aktivnost, ki bo povečala število povezav med živčnimi celicami pri vašem otroku.
 
Vaš otrok se je namreč rodil z določenim številom sinaps. In izbira aktivnosti, ki mu krajšajo čas med tretjim in sedmim letom, določi kar 75 odstotkov teh povezav. Do njegovega 24. leta se bo ustvarilo le še 23 dodatnih odstotkov. Zato ne prepustite otroka samega sebi.
 
FOTO: Dtm Natura
FOTO: Dtm Natura

 

Na kaj morate biti kot starši (ali stari starši) še posebej pozorni

 
Pomembno je, da otroku omogočite prosto igro. To je oblika igre, v kateri lahko otrok samostojno raziskuje in ustvarja. Bolj ko se zatopi v aktivnost, torej da ga ta ravno prav stimulira in ne zahteva preveč od njega, hitreje se bodo tvorile povezave med njegovimi živčnimi celicami.
 
Glavna prednost proste igre je ta, da se otrok samostojno odloča, kaj bo naredil ali kako se bo premikal med igro. To, da mu omogočite, da si doma ustvari svoje lastno igrišče s svojimi pravili, bo spodbudilo tvorjenje sinaps, ki se pri organiziranih dejavnostih ali gledanju v ekran ne ustvarjajo. Toda mnogi starši ne vedo, kakšna aktivnost naj to bo.
 
 
FOTO: Dtm Natura
FOTO: Dtm Natura

 

Katero preprosto aktivnost za otroke doma lahko začnete še ta teden

 
Aktivna otroška igra je tista, ki povzroča »rast otroške pameti«. Vsebovati mora prvine, ki razvijajo otrokovo domišljijo, njegovo fino motoriko in krepijo raziskovalnega duha. Le tako se bo namreč vaš otrok popolnoma predal igri, da vas ne bo slišal, ko ga kličete k mizi.
 
Loco Fort Builder, otroški komplet za grajenje gradov, je popolna aktivnost za otroke doma in spodbuja aktivno prosto igro. Iz seta palčk in kroglic lahko otrok sestavi poljubne oblike in strukture ter s tem aktivira svoje sinapse, saj bo moral med tem razmišljati in se tudi gibati. Hkrati je težavnost prilagojena prav starosti med tretjim in sedmim letom.
 
Danes vam ga ekskluzivno predstavljamo v Slovenskih novicah in vam z obrazcem na dnu članka tudi omogočamo neposredno naročilo in brezplačno dostavo na vaš naslov!
 
FOTO: Dtm Natura
FOTO: Dtm Natura

 

Kako gradnja gradu pomaga pri spodbujanju pameti vašega otroka

 
Morda se zdi ideja gradnje gradu preprosta, toda Fort Builder omogoča otroku, da aktivira abstraktno razmišljanje. Na voljo so mu namreč preproste oblike, iz katerih lahko ustvari nekaj tako konkretnega, kot je grad, ali pa stvaritev po svoji volji.
 
Hkrati se lahko zatopi v ustvarjanje sredi dnevne sobe in tako niste v strahu, da bi si kaj naredil. Zaščitniško vedenje namreč deluje negativno na oblikovanje sinaps med živčnimi celicami, saj omejuje prosto igro otroka.
 
Kot starši mu lahko omogočite še dodatno stimulacijo tako, da mu date na voljo rjuhe, lahke odeje ali blago druge teksture, s katerimi lahko prekrije svojo stvaritev. S tem boste še dodatno spodbudili njegovo fino motoriko. Opazili boste tudi, da bo vaš otrok začel pripovedovati zgodbe, povezane z njegovim ustvarjanjem.
 
FOTO: Dtm Natura
FOTO: Dtm Natura

 

Za dodatno stimulacijo vključite v aktivnost doma še otrokove prijatelje

 
Otroci med sabo hitro razvijejo svoj lastni svet, ki ni omejen z našimi prepričanji in pravili. Pri tem se njihovi možgani resnično začnejo iskriti. Sebi in svojim prijateljem dodelijo vloge, naloge in spletejo celotno zgodbo okoli svojega ustvarjanja brez naše pomoči.
 
Kot starši si lahko v takšnih trenutkih čestitate, saj je vaš otrok najbolj stimuliran, kot je lahko. Prav zaradi tega Fort Builder omogoča, da se osnovni set lahko preprosto razširi tako, da se kupi dodatne sete. Vaš otrok in njegovi prijatelji lahko tako sestavijo celotno mesto, ali če imate dovolj prostora, celo svojo državo.
 

 
Loco Fort Builder kot aktivnost za otroke doma je eden izmed najboljših načinov za stimulacijo in aktivacijo sinaps vašega otroka. Z več kot 10.000 zadovoljnimi strankami je trenutni trend med igračami, ki ne samo zabavajo, ampak tudi spodbujajo fino motoriko otrok.
 
Zdaj je otroški komplet za gradnjo gradov na voljo tudi vam, da lahko z njim spodbudite razvoj otroka. V Sloveniji ga lahko dobite na tej spletni strani (kliknite tukaj), telefonski številki 07 600 3005 ali kar neposredno z obrazcem na koncu tega članka.
 
Danes je za bralce Slovenskih novic na voljo v prav posebni akciji – za samo 29,99 EUR in z brezplačno dostavo na vaš naslov!
 

>> Kliknite tukaj, če želite, da vaš otrok postaja pametnejši z igro <<

 
Loco Fort Builder je unikaten set, ki omogoča konstrukcijo najrazličnejših stvaritev in spodbuja domišljijo vašega otroka. Ta unikatna zbirka paličic in kroglic omogoča preprosto sestavo in oblikovanje raznolikih oblik in struktur. Vaš otrok lahko sestavi predore, zaklonišča, indijanske šotore, hiške, trdnjave, piratske ladje in drugo.
 
FOTO: Dtm Natura
FOTO: Dtm Natura

 
Kot popolna aktivnost za otroke doma je Fort Builder idealen za krepitev sodelovanja med otroki, saj omogoča skupno grajenje. Že osnovni paket vsebuje 87 elementov za grajenje, toda če želite zgraditi večjo strukturo (za več otrok), vam omogočamo nakup 2 ali 3 kompletov, ki so vam, bralcem Slovenskih novic, na voljo po akcijski ceni (ponudba je omejena).
 
Ta otroški komplet za gradnjo gradov, ki spodbuja pravilen razvoj vašega otroka in stimulira njegovo pamet, lahko torej danes po akcijski ceni naročite na slovenski spletni strani: www.LocoShark.com, telefonski številki 07 600 3005 ali neposredno s spodnjim obrazcem:
 
Naročnik oglasnega sporočila je DTM Natura

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije