ZAPLET BREZ PRIMERE

Afera zaščitne maske: lastnik podjetja razkriva, kaj se je dogajalo

Borut Čeh pravi, da je edini oškodovanec njegovo podjetje. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo

Zgodba o nabavi zaščitnih mask in zapletu, ki smo ga v teh dneh spremljali, dobiva nove razsežnosti. Direktor podjetja Labena Borut Čeh pravi, da je edini oškodovanec v tem primeru Labena in ne Slovenija, kot je bilo sprva predstavljeno v javnosti. Čeh je na facebooku objavil zapis, v katerem pravi, da ima podjetje do 31. marca čas, da maske dostavi in da si vse dni prizadeva, da to tudi izvede. Pravi, da je v tem postopku Labena pri organih pregona obravnavana kot oškodovanec in da ga žalosti, da se to lahko dogaja.

 


Preberite še:
Počivalšek o izginulih maskah povedal povsem drugačno zgodbo kot Tonin
Tonin razkril, kaj se je zgodilo z izginulimi maskami
To naj bi bil goljuf z maskami, ki je naplahtal Slovence



»Prvič sem doživel medijsko pojavljanje in predvsem nisem mogel verjeti, da lahko slišiš toliko neresnic. Hudo pri tem pa je bilo, da so v to vključili tudi Labeno. Ključno je: dobavljam maske, cele dneve delam le to, državi jih moram dostaviti do 31. 3., (kar bom), poskušal sem že prej, država mi ni plačala nič vnaprej in edini oškodovanec je Labena,« je zapisal.

V nadaljevanju pa je še zapisal.

»Najprej nekaj dejstev:
1. Labena je naročila robo od bosanskega podjetja, podpisala pogodbo in jo notarsko overila.
2. Maske so bile najprej namenjene italijanski civilni zaščiti (pred veliko paniko v Sloveniji), na kar so me pristojni prosili, naj maske preusmerim na Slovenijo, da pomagam Sloveniji. To smo tudi storili.
3. Labena je plačala ves avans iz lastnih sredstev.
4. Labena je bila prevarana in robe ni dobila.
5. Ko je postalo jasno, da robe ne bo, smo obvestili organe pregona v Sloveniji in BiH, še isti večer. Od tam naprej je primer prevzela policija.
6. Pogodbo smo pisno prekinili naslednji dan zjutraj in poslali dokument po DHL dobavitelju in zahtevali nazaj denar zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti.
7. Naša naročena roba ni bila na poti iz Španije prek Italije. Gre verjetno za neki drug primer.
Edini, ki je je kaj izgubil, smo bili mi v Labeni, ki zdaj neupravičeno dobiva komentarje.
8. Denarja do danes še nismo prejeli.

Minister Počivalšek je korektno opisal zadevo v včerajšnji Tarči in Odmevih. Vse drugo so opisi, da bi novica izpadla senzacija. Najbolj mi je pri vsem žal, da smo z ekipo delali dneve in noči, da dobimo maske v Slovenijo in da sem pristal na to, da jih bomo dobavili do srede, 19. 3., čeprav imamo v pogodbi dobavo do 31. 3.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije