SILVESTRSKA NOČ

Sedemsto policistov po Sloveniji skrbelo za mirno noč: pisali tudi globe

V povezavi s spoštovanjem veljavnih vladnih odlokov so policisti 31. 12. 2020 izvedli okoli dva tisoč nadzorov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

Na silvestrsko noč je več kot 700 policistov neposredno na terenu skrbelo za varnost, so sporočili z generalne policijske uprave. Silvestrska noč je bila za policiste delovna, čeprav letos ni bilo organiziranih javnih prireditev, saj so skupno obravnavali 11 prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru ter 20 kaznivih dejanj.

V preteklih 12 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1.178 klicev. Med 318 interventnimi klici je bilo 15 dogodkov takih, ki so zahtevali nujno ukrepanje. Na področju prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in eno, v kateri je prišlo do hudih telesnih poškodb. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika ter zasegli štiri vozila zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, je sporočil Drago Menegalija predstavnik policije za stike z javnostjo za področje kriminalitete.

Preberite tudi: Nemirna novoletna noč, gasilci posredovali kar nekajkrat


Javni red in mir je bil kršen v 46 primerih na javnih krajih in 74-krat v zasebnih prostorih, policisti so pridržali devet kršiteljev.

Izrekli 32 opozoril in izdali 20 plačilnih nalogov

Obravnavali so tri kazniva dejanja nasilja v družini, zaradi zaščite žrtev nasilja v družini pa so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo največ premoženjskih kaznivih dejanj. Poleg tega so prijeli še štiri osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Opravili so tudi več poostrenih nadzorov, pri katerih so nadzirali kriminalna žarišča in ugotavljali kazniva dejanja in prekrške. V povezavi s spoštovanjem veljavnih vladnih odlokov so 31. 12. 2020 v okoli 2.000 nadzorih izrekli 32 opozoril in izdali 20 plačilnih nalogov ter hitrih postopkov. Nekatere nadzore so opravili tudi na podlagi 21 sprejetih prijav občanov zaradi domnevnih kršitvah odlokov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije