Predstavitvena informacija

7 prednosti domačih polnilnic

Slovenija je močno prepredena s polnilnicami za električne avtomobile, a nič ni bolj priročnega od polnjenja doma.
Fotografija: FOTO: Petrol
Odpri galerijo
FOTO: Petrol

Zadnji podatki statističnega urada za leto 2020, ki bodo v celoti znani in dopolnjeni konec tega leta, kažejo, da je bilo pri nas lani registriranih okoli 1.617.000 cestnih vozil, od tega skoraj 1.565.000 motornih, med njimi pa skoraj 75 % osebnih avtomobilov, kar znaša približno toliko kot leto prej.
 

Zgovorne statistike v prid zelenim trendom


Med njimi prednjačijo takšni, ki jih poganja dizel, sledijo jim tako imenovani bencinarji – število prvih se je nekoliko povečalo, število zadnjih pa je malo upadlo, medtem ko se je število hibridov glede na leto 2019 povečalo za 38 %, avtomobilov na električni pogon pa za kar 84 %. Zdaj jih je 3670 oziroma 0,3 % vseh osebnih avtomobilov, registriranih v letu 2020. Močno se je povečalo tudi število prvih registracij novih osebnih avtomobilov na električni pogon,  in sicer za kar 147 %. Med vsemi novimi avtomobili, ki so bili lani prvič registrirani v Sloveniji, jih je bilo električnih 3 %.

Kaj lahko sklepamo iz številk? Da se zavedanje o pomenu zelenega prehoda in z njim mobilnosti, ki je prijaznejša do okolja, povečuje, kar dokazujejo tudi grafični prikazi statistik iz prejšnjih let.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
 

Naročnik oglasne vsebine je Petrol

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije