PO POPLAVAH

Lepa poteza Boruta Pahorja: pomagal je pri čiščenju kulturnega doma

Nekdanji predsednik se je pridružil obsežni akciji v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika. Voda je uničila vse prostore ustanove in opremo.
Fotografija: Tudi nekdanji predsednik je poprijel za delo. FOTO: Janez Kuhar
Odpri galerijo
Tudi nekdanji predsednik je poprijel za delo. FOTO: Janez Kuhar

Zelo uspešna je bila torkova čistilna akcija odstranjevanja parketa v cerkljanskem Kulturnem hramu Ignacija Borštnika ter v vseh dvoranah, ki jih uporabljajo pevci Komornega moškega pevskega zbora Davorin Jenko Cerklje, člani folklorne skupine, Kulturnega društva Straža Poženik in Likovne sekcije pri Društvu upokojencev Cerklje.

Voda odnesla vse

Spomnimo, voda je med strahotnimi ujmami na začetku avgusta preplavila in uničila vse prostore ustanove in vso opremo, tudi za ogrevanje prostorov. V dvorani, ki sprejme do 450 gledalcev, je segala skoraj štiri metre visoko in se je prebila vse do predzadnjih sedežev. Uničeno je bilo vse, ostale so le gole betonske površine. Voda je obračunala z električno napeljavo, parketom in vso opremo ter vsem, kar je bilo shranjeno v garderobah in omarah, odnesla je oder, klavir in druga glasbila ter narodne noše. Škoda je ocenjena na nekaj več kot 600.000 evrov, koliko bo treba odšteti za sanacijo, pa še ni znano.

V torek popoldne so s kamioni odvažali uničeni parket, v delovni akciji pa so sodelovali tudi prostovoljci številnih kulturnih društev iz občine, posamezniki, zaposleni v občinski upravi ter svetnice in občinski svetniki. Sodelovalo je 78 prostovoljcev, pridružil pa se jim je tudi nekdanji predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Za odlično vodenje torkove akcije je skrbel cerkljanski župan Franc Čebulj

Za odlično vodenje torkove akcije je skrbel cerkljanski župan Franc Čebulj. FOTO: Janez Kuhar
Za odlično vodenje torkove akcije je skrbel cerkljanski župan Franc Čebulj. FOTO: Janez Kuhar

Obnavljamo Slovenijo

S projektom Obnavljamo Slovenijo ponujamo roko vsem žrtvam katastrofalnih poplav v Sloveniji. Tudi vi jim lahko pomagate z nakazilom v Sklad Ivana Krambergerja.

SMS-donacija: KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919 in prispevali boste 1 evro oziroma 5 evrov.

Donacija na TRR: SI56 0292 2001 9831 742, s pripisom OBNAVLJAMO SLOVENIJO, sklic SI00 7265 ali s skeniranjem QR kode iz vaše mobilne banke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije