NENAVADNO

VIDEO: Bralec Matej šokiran: Na delu so bili Nezemljani

Objavljeno 07. junij 2014 16.40 | Posodobljeno 07. junij 2014 21.48 | Piše: P. J.

V Čagoni se dogaja nekaj nenavadnega. So bili res Nezemljani ali le šaljivci?

Matej še dodaja, da niti sam s šestilom ne zmore narisati tako točnih krogov.

CERKVENJAK – »Dejansko ne vem, kam naj pišem, zato sem se odločil, da pišem sem, in upam, da boste vi pravilno naprej posredovali to novico. V Cerkvenjaku, natančneje v Čagoni, se nam je zgodilo nekaj res nenavadnega. Pojavili so se žitni krogi, identični tistim izpred treh let, ki so bili v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah,« je sporočil bralec Matej, ki je presenečen nad nenavadnim pojavom. 

Matej šokiran

»Tole ni hec. Včeraj med učenjem matematike za maturo v nočnih urah sem slišal čudne glasove. Seveda sem bil tako poglobljen v enačbe, da se nisem dal motiti. A danes sem ob jutranji kavici pogledal s terase na našo njivo. Mejdun, so bili Nezemljani … Reši se, kdor se more. Sosedje govorijo, da bi naj videli celo lučke na nebu in prav tako slišali čudne glasove,« je še dopisal Matej, ki ga je dogodek več kot očitno presenetil.

Sicer pa se nenavadni krogi v žitu tokrat niso prvič pojavili. Opazili so jih leta 2000 v Pečarovcih, kasneje pa še na Pobrežju pri Ptuju, v Kapljah pri Ljutomeru, Studencih, Mariboru, Murski Soboti, Goricah, Rakičanu in v Zgornjem Porčiču pri Sveti Trojici.

Skrivnosten zeleni možic je človek in tehnologija

Skrivnost nastanka žitnih krogov poskušajo razložiti na različne načine. Zagovorniki Nezemljanov so prepričani, da so »delo vesoljskih bratov«, drugi pa trdijo, da je le nekomu dolgčas in se šali. Dr. Richard Taylor, direktor inštituta materijske znanosti v Oregonu, je v preteklosti pojasnjeval, da je za nastanek žitnih krogov kriv »majhen zelen možic«. Na naslovnicah svetovnih medijev pa so se krogi začeli pojavljati leta 1970. Taylor je prepričan, da sta za nastankom žitnih polj človek in moderna tehnologija. Uporabljali naj bi mikrovalove, laserje, GPS pa tudi deske, barske stole in vrvi.

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega? Pošljite nam fotografijo prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji