SRAMOTA V SLUŽBENI UNIFORMI

FOTO: Mestni redar parkiral na prehodu in tako nahrulil mimoidočega

Objavljeno 18. februar 2016 10.41 | Posodobljeno 18. februar 2016 10.53 | Piše: Ma. F., Mo. S.

Bralec je mestnega redarja povprašal, zakaj je parkiral na prehodu za pešce, dobil pa je zelo aroganten odgovor.

LJUBLJANA – Na nas se je obrnil bralec Matjaž, ki se je z mestnim redarjem v torek ob 12.25 v bližini cerkve sv. Jakoba v Ljubljani zapletel v kratek pogovor. Medtem ko obiskovalci prestolnice za nepravilno parkiranje kaj hitro dobijo kazen, pa se našemu bralcu ne zdi smiselno, da si mestni redarji lahko dovolijo parkiranje praktično kjer koli.

Kot je razvidno s fotografije, ki nam jo je posredoval, je mestni redar avtomobil parkiral na prehodu za pešce.

Ko ga je povprašal, zakaj je parkiral prav na prehodu, mu je redar arogantno odgovoril: »Kaj je? A ne vidiš, da gorijo utripajoče luči na strehi vozila. Preberi si pravilnik o redarstvu.«

Obžalujejo: Ti organi morajo predstavljati vzor vsem drugim

Za pojasnilo smo se obrnili tudi na ljubljansko mestno redarstvo. Kot nam je pojasnil vodja mestnega redarstva pri Mestni občini Ljubljana (MOL) Roman Fortuna, redarstvo od redarjev zahteva in pričakuje dosledno spoštovanje cestnoprometnih predpisov.

»Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da redarska vozila pri opravljanju ali v zvezi z namenom opravljanja nalog uporabljajo posebno opozorilno svetilko (rotacijsko luč), ki oddaja svetlobo rumene barve, njihova vozila pa smejo za čas opravljanja nalog ustaviti na cesti. Mestna redarja sta takoj pri prihodu na lokacijo vklopila rumeno rotacijsko luč, saj sta izvajala nujno nalogo,« je pojasnil in dodal, da obžalujejo, da je parkiranje redarskega vozila vzbudilo vtis o kršenju cestnoprometnih predpisov, »saj menimo, da morajo prav organi, ki nadzorujejo izvajanje predpisov, predstavljati vzor vsem drugim«.

Ste tudi vi doživeli kaj podobnega?

Deli s prijatelji