PO SLOVENIJI

Bralec Mihael: Zabojniki se vozijo okoli blokov

Objavljeno 15. maj 2014 21.32 | Posodobljeno 15. maj 2014 23.02 | Piše: Mo. S.

Večji del države je zajel močan veter, ponekod tudi dežuje.

Med čiščenjem cest zaradi podrtega drevja je potrebna previdnost (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Napovedana vremenska ujma se uresničuje, iz različnih krajev po državi naši bralci že poročajo o nevšečnostih, ki jih za zdaj povzroča zlasti močan veter.

V Prlekiji se pojavljajo močni sunki vetra, nam je na facebooku popoldne sporočilo več bralcev. »Zabojniki se vozijo okoli blokov,« je zapisal Mihael, medtem ko na varnem niso niti balkoni. »V okolici Male Nedelje grozno piha, vmes pa dežuje … Pri sosedi pa vidim, da že pada opeka s strehe,« pa dodaja Jerica, medtem ko tudi Martina iz Ormoža poroča o padanju strešnikov s streh.

Pestro tudi na Štajerskem in Koroškem

»V Murski Soboti zelooo piha veter,« pravi Melisa, podobno pa je tudi v Mariboru, od koder poroča Jože, ki pravi, da vreme ni primerno za preživljanje časa na prostem. V središču Maribora je po besedah Sandre povezava do televizije in spleta onemogočena. Bralec Friderik pravi, da v sunkih piha tudi v Šentilju, medtem ko se po besedah Mateje zelo močni sunki vetra pojavljajo tudi v Ravnah na Koroškem.

Bralka Renata je zvečer zapisala: »V Lendavskih goricah mi je veter porušil češnjo pred hišo in oreh. Upam, da do jutra ne bo še kakšnega drugega neprijetnega presenečenja, ker zelo močno piha.«

»Med Šmarjem pri Jelšah in Rogaško Slatino tako piha, da hoče vse odnesti in polomiti. Moje uboge rožice bo veter uničil,« pravi Darinka, Dino pa je zapisal, da močno piha tudi v Žalcu, kjer dežja sicer še ni, pričakuje pa, da bo prav kmalu. V sunkih piha tudi v Košnici, kjer živi bralka Marija.

»Grozno« v Tržiču in Železnikih

»V Tržiču, natančneje v Križah, je grozno,« poroča bralka Sabina, Nina pa se je oglasila iz Železnikov, kjer tudi »grozno piha«. »V Železnikih po burnem dopoldnevu, zaenkrat veter še ne dela večjih težav,« nam je zvečer sporočil bralec Grega, ki nam je poslal tudi zgornji dve fotografiji.

Na Dolenjskem je bilo popoldne še bolj ali manj mirno, saj veter po poročanju bralke Joži ni bil izredno močan, mirno je bilo tudi v Šentjerneju, od koder se je oglasil Robert. V Trebnjem je pihal veter rahel, poroča Andreja.

Proti večeru je radarska slika padavin pokazala, da so vzhodni del države že zajele padavine.

 image
 Radarska slika padavin ob 19.30. Vir: Arso

Na Primorskem mirno in sončno

Kot kaže, brez nevšečnosti za zdaj ostajajo le Primorci, saj je po poročanju Katarine vreme v Kopru lepo in brez vetra, podobno pravi tudi Dušanka, ki dodaja, da je na Primorskem mirno.

Imate za nas kakšne informacije ali fotografijo? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji