ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Turistični boni tudi v smeti

Bone bodo tisti državljani, ki lanskih še niso porabili, lahko tudi kombinirali pri istem ponudniku, seveda za namen, za katerega so bili boni izdani.
Fotografija: Enega največjih geoloških „objektov“ v Sloveniji in eno največjih  turističnih znamenitosti v pomurski regiji, doživljajski park Vulkanija,  obiskalo že več kot 50.000 ljudi/ [avtor:Bakal Oste]
Odpri galerijo
Enega največjih geoloških „objektov“ v Sloveniji in eno največjih turističnih znamenitosti v pomurski regiji, doživljajski park Vulkanija, obiskalo že več kot 50.000 ljudi/ [avtor:Bakal Oste]

Od minulega petka so prebivalcem Slovenije na voljo novi boni, ki jih bodo lahko do konca leta uporabili v turizmu, gostinstvu, športu in kulturi. Polnoletnim državljanom pripada, kakor je znano, 100 evrov, mladoletnim pa 50. Postopek unovčitve bo zelo podoben unovčitvi lanskih turističnih bonov. Stranka bo ob naročilu storitve izpolnila obrazec in predala osebni dokument ponudniku, ta pa bo ustrezno vrednost bona rezerviral v Fursovem sistemu. Ko bo storitev izkoriščena, bo vrednost računa unovčena z bona, Furs pa jo bo povrnil ponudniku.

Bone bodo tisti državljani, ki lanskih še niso porabili, lahko tudi kombinirali pri istem ponudniku, seveda za namen, za katerega so bili boni izdani. Skupno so sicer vredni 192,2 milijona evrov. Po tokratni anketi portala slovenskenovice.si in Nedeljskih novic bo možnost kombiniranja izkoristilo 44 odstotkov anketirancev, in to predvsem za turistične namestitve (47 odstotkov). Ker se bo čez dober mesec začel pouk, si bo sedem odstotkov vprašancev z novim bonom olajšalo nakup šolskih potrebščin. Ob tem pa kar polovica še ni izkoristila niti lanskih turističnih bonov v vrednosti 200 evrov, za katere je država namenila 345 milijonov evrov. Sedem odstotkov jih tega niti ne namerava.Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije