ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Pričakujejo novo zapiranje države

Sodelujoči v tokratni anketi portala slovenskenovice.si in Nedeljskih novic pričakujejo novo zapiranje države, in to pred morebitnimi predčasnimi volitvami.
Fotografija: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Foto: Jure Eržen/delo

Število okužb z novim koronavirusom se je v torek povzpelo že na več kot tisoč, kar je bilo največ v četrtem valu. Sodelujoči v tokratni anketi portala slovenskenovice.si in Nedeljskih novic zato pričakujejo novo zapiranje države, in to pred morebitnimi predčasnimi volitvami. Slednjih pa skoraj tretjina niti ne pričakuje, češ da so le mokre sanje opozicije.


Bolj kot volitve pa je javnost razburil predlog uvedbe denarne kazni za nedostojno vedenje do predstavnikov oblasti in njihovih bližnjih. Predlagano dopolnilo je bilo deležno kar nekaj kritik in ga je koalicija zatem zamenjala z novim, po katerem so globo razširili na žaljenje vseh.

S kaznijo od 500 do 1000 evrov bi tako po novem kaznovali tistega, ki se »v javnosti prepira, vpije ali se nedostojno vede do posameznika ali skupine, ki je na teritoriju Republike Slovenije, s takšnim vedenjem pa lahko povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali škoduje njihovemu ugledu in takšno vedenje pooblaščena uradna oseba prekrškovnega organa osebno zazna na kraju kršitve«.


Zaradi prekinjene seje odbor državnega zbora za notranje zadeve o predlogu novele zakona o varstvu javnega reda in miru še ni dokončno odločal. Skoraj dve tretjini naših anketirancev sicer prvotnemu predlogu nista bili naklonjeni, češ da se politiki bojijo ulice in zato zahtevajo uvedbo kazni.


Odjeknila je tudi novica, da se košarkarski zvezdnik Goran Dragić po osmih letih zakona ločuje. Dobra polovica anketirancev o čem takem očitno ne razmišlja, saj je njihova partnerska zveza trdna, slaba četrtina pa z njo ni povsem zadovoljna, a v njej namerava vztrajati. Šest odstotkov je po novem samskih in išče novega partnerja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije