ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Od lavorja pa do Jadrana

Z zadnjim zvonjenjem v šolah sovpada začetek vsakoletne selitve Slovenk in Slovencev na morje.
Fotografija: Foto: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Foto: Mavric Pivk

Pred vrati je konec šolskega leta in ocene učencev so, kakršne so, prav veliko se več ne da spremeniti v zadnjih dneh. Tudi starši vedo, kako bodo nagradili svoje nadobudneže, no, največ sodelujočih – kar 45 odstotkov – v tokratni anketi portala slovenskenovice.si in tednika Nedeljske novice meni, da je nagrada šolarjem že znanje, ki si ga pridobijo v šoli, zato posebej ne bodo nagrajevali šolskega uspeha. Preostali bodo otrokom namenili tehnološka darila (4 %), drage športne rekvizite (5 %), v glavnem pa bodo otroci dobili za sladoled (21 %) ali nekaj žepnine (25 %).


Z zadnjim zvonjenjem v šolah sovpada začetek vsakoletne selitve Slovenk in Slovencev na morje. Tudi letos bo tako, čeprav je prehajanje meja zapletla koronakriza in z njo povezane omejitve in ovire. Državljani oblegajo upravne enote, da si pridobijo digitalna potrdila, s katerimi si bodo v naslednjem koraku lahko zagotovili tudi digitalno covidno potrdilo, toda daleč največ jih bo zadeve še naprej urejalo osebno na okencih – kar 39 odstotkov udeležencev tokratne ankete.


Le nekaj manj jih je na vprašanje, kje bodo počitnikovali, odgovorilo, da v Sloveniji (28 odstotkov), medtem ko bo v lepi njihovi lepo 26 odstotkom anketirancev. Druge destinacije so komajda omembe vredne, razne ene, ki je s 33 odstotki na vrhu – lavor vode iz domače pipe. Kar ni nujno slabo, sploh če imamo zraven na voljo še kozarec hladnega in Slovenske novice, mar ne. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije