ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Masko za enkratno uporabo tretjina nosi en teden

Zaradi izboljšanja epidemiološke slike in prehoda v oranžno fazo je vlada sprostila nekatere ukrepe.
Fotografija: FOTO: JURE ERŽEN
Odpri galerijo
FOTO: JURE ERŽEN

Zaradi izboljšanja epidemiološke slike in prehoda v oranžno fazo je vlada sprostila nekatere ukrepe. Ob tem velja opozorilo, da slika še vedno vzbuja skrb, še bolj pa pojavljanje novih, bolj nalezljivih različic virusa po Evropi, poleg britanske še južnoafriška. Številni opozarjajo, da je tretji val pravzaprav že tu.


V zadnjih mesecih je bilo večkrat slišati, da nas čaka nova realnost, v kateri se bomo morali naučiti živeti z novim koronavirusom. Nemška virologinja Melanie Brinkmann, svetovalka kanclerke Angele Merkel in članica iniciative No Covid, ki ne verjame, da lahko živimo z virusom, sploh zdaj, ko se pojavljajo nove različice, meni, da bi bilo šest tednov popolne in stroge ustavitve javnega življenja dovolj za tolikšno zmanjšanje prisotnosti virusa v populaciji, da bi nato lahko živeli skoraj povsem normalno.


Smo pa v tokratni anketi na spletni strani www.slovenskenovice.si izvedeli, da vsak peti sodelujoči (odzvalo se je skoraj tisoč uporabnikov) masko za enkratno uporabo nosi ves dan, šele zvečer pa jo vrže v smeti. Zanimivo, predvsem šokantno pa je, da jo nekateri uporabljajo kar ves teden. Število tistih, ki se ne nameravajo cepiti zoper koronavirus, pa ostaja bolj ali manj nespremenjeno; in sicer okoli 30 odstotkov.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas