SPLETNI TRIK

Kako odkleniti Netflixovo ponudbo?

Večina držav ima slabšo ponudbo videovsebin kot ZDA. Z VPN-jem lahko dostopamo tudi do najbogatejše ameriške knjižnice.
Fotografija: Kako bo boljše ponudbe na Netflixu? FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Kako bo boljše ponudbe na Netflixu? FOTO: Shutterstock

Netflixov račun deluje v skoraj vseh državah sveta, a videovsebine, ki so na voljo v posamezni državi, se močno razlikujejo glede na našo lokacijo. Razlog je uradno v tem, ker regionalni dogovori o licenciranju z lastniki vsebin prisilijo Netflix v geolokacijske omejitve. Preprosto povedano: to pomeni, da smo zelo verjetno prikrajšani tudi za več tisoč naslovov samo zaradi svoje lokacije. Za lažjo primerjavo: Netflixova ameriška knjižnica ima več kot 5500 različnih naslovov, kanadska 3571, britanska 2967, avstralska pa 2044; za slovensko ni podatkov.

VPN je rešitev

Netflixova slovenska knjižnica ima slabšo ponudbo kot ameriška.
Netflixova slovenska knjižnica ima slabšo ponudbo kot ameriška.
A obstaja enostaven način, kako zaobiti omejitve in priti do več vsebin: navidezno zasebno omrežje ali z angleško kratico VPN. Že na začetku pa je treba opozoriti, da marsikateri VPN, še posebej tisti brezplačni, ne bodo delovali z Netflixom, saj bo Netflix »pogruntal«, kaj se dogaja, in nas opozoril, da izklopimo neželeno storitev, poleg tega nam ne bo dovolil gledati ničesar. Dobra izbira so (plačljivi) VPN, kot so ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, Surfshark, IPVanish in še kateri. Če torej ne želimo videti Netflixovega obvestila o napaki, odštejemo tistih nekaj evrov na mesec in si privoščimo VPN-program, ki bo ne le zakril oziroma spremenil našo lokacijo, ampak tudi zašifriral komunikacijo. In to omogočajo tisti ta boljši VPN. Osebno uporabljam NordVPN, ker je hiter, varen in zanesljiv, poleg tega je v času nakupa imel odlično triletno akcijsko ponudbo. Pred nakupom je dobro preveriti, na katerih in koliko napravah deluje naš VPN.

Navidezna država

V VPN-programu izberemo državo, najbolje ZDA.
V VPN-programu izberemo državo, najbolje ZDA.
Namestitev programa je enostavna: preprosto sledimo navodilom. Na koncu si le še izberemo državo, v kateri bi bili radi navidezno, v primeru Netflixa je najboljša odločitev ZDA, saj je ameriška knjižnica najobsežnejša.

Včasih je dobro še počistiti piškotke iz spletnega brskalnika. Nato gremo na Netflixovo spletno stran in se prijavimo – če že imamo račun, seveda, sicer se moramo najprej registrirati in izbrati paket. Isto storimo na pametnih napravah (telefonu, tablici, televizorju), kjer si namestimo še Netflixovo aplikacijo. In nato le še uživamo v gledanju še večjega nabora filmov in serij.

In nenadoma imamo dostop do vseh vsebin, ki so na voljo v ZDA.
In nenadoma imamo dostop do vseh vsebin, ki so na voljo v ZDA.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije