DANES ZAČNEM

Teci do prijetne utrujenosti

Objavljeno 26. november 2014 11.05 | Posodobljeno 26. november 2014 11.02 | Piše: Sara Femec

Pa je za nami. Prvi skupni trening. Spoznale smo osnove tehnike teka, vaje za ogrevanje in raztezanje ter si napolnile pljuča z dopoldanskim tekom po dežju.

V polni zasedbi (vseh osem izbrank) smo se zbrali v Tivoliju in se preoblekli v garderobah bazena Po fotografski seansi je sledil praktični del. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj je vse okoli Ljubljane deževalo. Trener Klemen Dolenc si je za tekaški poligon izbral pot proti Rožniku. Do tja je kar nekaj vzponov, a smo jih s skupnimi močmi zmogle.

Dame s(m)o se med seboj spodbujale in v dobri družbi somišljenikov je težko zaostati. Prvi postanek smo naredili na makadamskem parkirišču, primernem za ogrevanje. Vse od glave do nog smo pregibale telo. Nič kaj se vaje ne razlikujejo od tistih iz osnovne šole, čemur pritrdi tudi Dolenc. Nadaljevale smo s hojo, ki se je prelevila v tek. Med vadbo se je izoblikovalo več skupin. Vsaka ima svoj tempo in teže bomo tekle vse skupaj. Ampak ko so bile hitre tekačice (pre)daleč stran, so se obrnile in tekle nazaj, nas srečale in nadaljevali smo skupaj. Trener pa se je gibal med skupinami, odgovarjal na vprašanja, spodbujal in podajal koristne napotke.

Pod cerkvijo Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu smo imeli kuliso za atletsko abecedo, ki je niz vaj za izboljšanje tehnike teka ter tudi del ogrevanja. Tekaški mojster nam je pokazal določeno vajo, nato smo jo ponovile, usvojile ter si jo zapomnile za prihodnje podvige. Sledil je še tek proti izhodišču. Zdaj je šlo povečini navzdol in noge so nas kar same ponesle. Vadba je trajala uro in pol, a zaradi vmesnih prekinitev (z vajami) je hitro minila in ni bila naporna.

V Tivoliju smo naredile še raztezne vaje, brez katerih bi bolečine v mišicah naslednji dan še kako občutile. Klemen Dolenc pa je pokazal tudi vaje za moč trupa, ki prav tako pripomorejo k izboljšanju tehnike teka. Za konec je dame pohvalil, saj so brez težav zmogle skupni trening. Potem smo šli skupaj po nakupih v BTC, kjer smo si izbrale tekaške copate Salming (odlično in spodbudno darilo podjetja Itak Sport), ki bodo z uro Garmin (ki smo jo dobile na uvodnem srečanju) prav lepo dopolnile tekaško opremo in nas hitreje pognale v gibanje.

Deli s prijatelji