DANES ZAČNEM

Skupaj bomo zmogle

Objavljeno 28. oktober 2014 10.55 | Posodobljeno 28. oktober 2014 10.53 | Piše: Sara Femec

Vsak začetek je težak, a v družbi gre laže. Lahkotno je bilo v Tivoliju, kjer je potekalo srečanje izbrank natečaja Danes začnem, ki ga organizira dm drogerie markt.

Maja. Foto: arhiv podjetja dm

Med več kot 440 prijavljenimi je ekipa strokovnjakov in treh predstavnikov podjetja dm določila osem tekačic. Vsaka je iz ene statistične regije in skupaj se bodo pripravljale, spodbujale, tekle in premikale meje svojih zmožnosti. Del priprav bodo skupinski treningi, spremljanje prehranskih navad, meritve in predvsem motivacija za premik k (bolj) razgibanemu življenjskemu slogu. Zanimale so nas njihove želje, pričakovanja ter vzroki, da so se podale na skupno tekaško stezo.

Maja Drev Ovnič, 33 let

Imam dva otroka in program je bil priložnost, da si organizirano vzamem čas, saj ga drugače nisem našla. Hitro obupaš, če si sam. Rečeš si, imam obveznosti, se bom že kasneje ukvarjala s športom. Z vključitvijo v vadbo bom ostala aktivna. Kasneje, ko bom imela voljo in več časa, bom trenirala tudi sama, a zdaj bi rada začela v skupini, kjer sem bolj motivirana. Pričakujem, da bom izboljšala fizično kondicijo in bom manj utrujena.

Vesna Klavora, 60 let

Že tri leta sem upokojenka. Vedno sem si želela teči, a nikoli sama. Rada imam družbo, zato sem se prijavila v program Danes začnem. Vsega, kar ste povedali, me je malo strah. Upam, da bom zmogla in da mi boste pomagali.

Nastja Rojnik, 25 let

Prijavila sem se iz radovednosti. Že nekaj časa tečem, a ne redno. Teka se želim lotiti resneje. Nisem pričakovala, da bodo rezultati meritev kar v redu. Mislila sem, da bodo bolj neenakomerni. Po pripravah pričakujem, da bom bolj fit in zmožna tudi hitreje teči. Pustila se bom presenetiti. 

Deli s prijatelji